BCR Pensii are un nou președinte

BCR Pensii are un nou președinte

Radu Crăciun a fost validat ca Președinte și Director General al BCR Pensii de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, la începutul lunii aprilie 2016, după ce, timp de doi ani, a ocupat funcția de Economist Șef și Director de Cercetare în cadrul Băncii Comerciale Române.

“Mă bucur că am posibilitatea de a folosi la un alt nivel experiența acumulată în cei șase ani în care am contribuit la consolidarea sistemului de pensii private din România. Sunt onorat să mă alătur colectivului din BCR Pensii, o echipă de oameni foarte valoroși, împreună cu care îmi propun să rămânem un jucător activ și un partener de încredere, pe termen lung, pentru clienții noștri”, a declarat Radu Crăciun, Președinte și Director General BCR Pensii.

Președinte al Asociației Analiștilor Financiari Bancari din România (AAFBR), fondatorul Asociației Administratorilor Independenți, fost-membru al Consiliului Director al Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), Radu Crăciun a coordonat timp de zece ani departamentele de analiză și cercetare piață de capital de la ABN AMRO Securities (România) și ABN AMRO Bank (România), urmând ca apoi să preia funcțiile de Director de Investiții și, respectiv, de Director adjunct la Eureko, administrator a două fonduri de pensii private.

Cele două fonduri de pensii private administrate de BCR Pensii (Pilon 2 și Pilon 3) aveau, la sfârșitul lunii februarie 2016, o valoare a activelor nete administrate de 1,78347 miliarde lei, în creștere cu circa 26,70% față de luna februarie 2015, și administra conturile de pensie privată a 667.896 de participanți.

Fondul de Pensii Facultative BCR Plus administrat de către BCR Pensii a înregistrat la finalul lunii februarie 2016, față de aceeași perioadă a anului trecut, creșteri la nivelul activelor nete cu circa 19,40% (cu 3 procente peste media pieței), creșteri ale cotei de piață din active nete cu 2,75% și la nivelul numărului de participanți, care a ajuns la 116.203 (cu cca. 16% mai mult față de aceeași perioadă din 2015).

În ceea ce privește numărul clienților noi din ultimul an față de numărul clienților noi din anul anterior, care au optat pentru o pensie facultativă, BCR Plus a crescut cu 22,16% (calculele fiind raportate la sfârșitul lunii februarie al fiecărui an luat în considerare). BCR Plus a înregistrat și o creștere cu 5% a cotei de piață în ceea ce privește numărul total de participanți, acesta fiind de 29,86% în februarie 2016.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •