Bonificaţie de 10% pentru microîntreprinderile care plătesc anticipat impozitul pe profit

Optimizarea fluxului de numerar si rambursarea TVA in perioada starii de urgenta

Pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor aferent trimestrului I al anului 2020, până la data de 25 aprilie 2020 inclusiv, contribuabilii beneficiază de o bonificaţie de 10% calculată asupra impozitului datorat pentru trimestrul respectiv.

Marii contribuabili vor avea o bonificaţie de 5%, în timp ce contribuabilii mici şi mijlocii vor beneficia de o reducere a impozitului datorat cu 10%.

Citește și:Opțiuni aflate la îndemâna angajatorilor în contextul COVID-19

”Prevederile se aplică în mod corespunzător şi pentru contribuabilii care au optat pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic, dacă plătesc impozitul datorat pentru trimestrul/plata anticipată trimestrială până la termenul scadent cuprins în perioada 25 aprilie-25 iunie 2020”, arată Ministerul de Finanţe.

Bonificaţiile se vor aplica şi pentru companiile de turism şi de alimentaţie publică, privind impozitul specific unor activităţi, pentru impozitul pe profit aferent trimestrului I al anului 2020.

Citește și: Analiză Frames: ,,Lunea neagră’’ în economie. Intrăm în a doua etapă a coronacrizei economice

Contribuabilii determină impozitul pe profit/impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, de plată, prin scăderea din impozitul datorat a bonificaţiei calculată potrivit actului normativ aprobat.

Pentru plătitorii de impozit pe profit, bonificaţia calculată potrivit actului normativ aprobat, se înscrie în mod distinct în declaraţia anuală de impozit pe profit.

Sursa foto: realitatea.net