CEO-ul Walmart: Vom mări salariile celor peste 500.000 de angajați

Directorul executiv al magazinelor Walmart, Doug McMillon, a anunțat că va face o schimbare în ceea ce privește salarizarea angajaților săi, după ce compania a fost considerată, ani de-a rândul, un angajator-tiran.

”Dacă ne gândim la viitor, mi se pare evident că una dintre prioritățile noastre pentru acest an este investiția în oameni”, a declarat McMillon.

CEO Walmart a decis să mărească salariile pentru mai mult de 500.000 de angajați, atât celor care lucrează cu normă întreagă, cât și celor cu jumătate de normă. Astfel că, din luna aprilie, remunerația pe care o vor primi angajații WalMart va porni de la 9 dolari pe oră, iar din februarie 2016, de la 10 dolari pe oră. De asemenea, directorul executiv a anunțat și că salariații lanțului de magazine vor avea turele stabilite cu cel puțin două săptămâni în avans, iar unii dintre ei vor avea chiar și ture fixe.

Angajații sunt nemulțumiți

În ciuda anunțului, salariații spun că vor continua protestele până când reprezentanții Walmart vor plăti minimum 15 dolari pentru ora de lucru.

”Acesta este doar începutul. Ne încântă decizia, dar ea nu ne oprește (protestul -n.r.). În nici un caz nu vom da înapoi acum. Vom insista pentru mai mult”, a declarat, pentru The Guardian, un membru al Our Walmart, un sindicat al angajaților lanțului de magazine.

Membrul sindicatului a explicat că un angajat care lucrează part-time câștigă 8.95 dolari pe oră, iar o majorare la 9 dolari nu ar face o diferență semnificativă.

Unii analiști economici au susținut că decizia luată de directorul executiv al Walmart vine pe fondul protestelor naționale și al performanței scăzute a angajaților, care s-a reflectat și în Indexul American al Satisfacției Clienților. În acest top, apărut cu numai o zi înainte de anunțul lui McMillon, respondenții au plasat Walmart pe locul 55 din 55, în clasamentul satisfacției. Alții spun, însă, că Walmart vrea să atragă, prin aceste creșteri salariale, angajați mai buni.

(Foto: Wesley Hitt/www.flickr.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •