Florin Niculescu preia funcția de Director de Subscrieri la Asirom VIG

Florin Niculescu preia functia de Director de Subscrieri la Asirom VIG

Asirom Vienna Insurance Group (Asirom VIG) anunță un nou director în Director al Diviziei de Subscrieri și Reasigurări – Florin Niculescu. Acesta urmează să coordoneze o echipă de 23 de oameni.

Având aproape 20 de ani de experiență în domeniul asigurărilor, Florin Niculescu este considerat unul dintre cei mai buni specialiști în subscrieri din industrie. Anterior, a ocupat funcții de management, atât în România, cât și în străinătate, în companii precum Uniqa Asigurări, Generali Asigurări, AIG Europe și Marsh & McLennan Companies.

  • Niculescu are tot sprijinul și încrederea conducerii de top în noul său rol de director.

“Credem că schimbarea vine din interior și luăm în mod constant măsuri pentru a ne perfecționa. Astfel, ne concentrăm pe a avea alături cea mai bună echipă de profesioniști, care să deservească și să vină în întâmpinarea clienților noștri. Ne bucurăm să îl avem alături pe Florin Niculescu, care vine cu o suită importantă de cunoștințe în industrie și o expertiză centrată pe client – calități pe care dorim să le valorificăm la nivelul întregii echipe. Asirom VIG astăzi este o companie mai puternică, mai încrezătoare și mai pregătită să facă față atât provocărilor, cât și oportunităților din piață. Prin urmare, vom continua să ne dezvoltăm, vizând creșterea sustenabilă și performanța sănătoasă pe termen lung”, a declarat Juraj Lelkes, CEO Asirom VIG.

Anul trecut, Asirom VIG a adoptat măsuri importante de eficientizare a operațiunilor, cu scopul de a îmbunătăți experiența clienților.

“Am avut mereu convingerea că succesul procesului de subscriere, pentru toate părțile implicate – clienți, asigurator, intermediari –, necesită o înțelegere profundă a expunerilor la risc și a nevoilor specifice clienților. Astfel, sunt încântat să mă alătur echipei de profesioniști a Asirom VIG, care se concentrează pe maximizarea satisfacției clienților și pe colaborarea pe termen lung cu aceștia. Mi-am propus să lucrăm îndeaproape și să obținem rezultate excepționale alături de partenerii noștri”, a spus Florin Niculescu.

Florin Niculescu a absolvit Facultatea de Inginerie din cadrul Universității Politehnica din București. În noua sa funcție, va viza optimizarea portofoliului de asigurări generale al Asirom VIG și creșterea pe toate segmentele non-viață.

Asirom VIG are o cotă de piață de 11,4% și este a treia companie din piața de asigurări, potrivit datelor pe 2016 ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Asirom VIG este una dintre cele mai importante companii de asigurări de pe piață, cu experiență de peste 25 de ani în România. Compania are o rețea națională de 138 de agenții, 1.900 de agenți activi și peste 300 de parteneri externi. Asirom VIG lucrează la nivel național cu 532 de unități reparatoare auto și 31 de corespondenți pentru daunele produse în afara României.