Loteria Română caută manager privat

Loteria Română vrea să încheie un contract cu un expert în resurse umane, care să o ajute să găsească un manager privat. În 2012, compania a mai făcut o astfel de încercare, însă procesul s-a blocat pe fondul neînțelegerilor legate de alegerea potenţialilor manageri.

În caietul de sarcini, conducerea Loteriei Române anunţă că e în căutarea unui expert independent, persoană fizică sau juridică, specializată în resurse umane. Firma selectată pentru găsirea managerului va stabili condiţiile ce trebuie îndeplinite de candidaţi şi criteriile de evaluare, aşa cum prevede Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.109 din 2011, referitoare la alegerea managerilor privaţi în companiile unde statul este acţionar majoritar, conform Digi24.ro.

Citește și: Norocul este doar o scuză ca să nu muncești mult

În 2012, Loteria Română începuse căutarea unui manager privat, însă a renunţat după declanşarea unui scandal privind modul de selecţie a firmei de recrutare şi de elaborare a condiţiilor pe care trebuia să le îndeplinească managerul Loteriei. Reluarea procesului i-a surprins pe foştii angajaţi ai Loteriei, care consideră că ”este o pierdere de timp”.

În urmă cu 3 ani, Loteria oferea 135.000 de lei firmei care urma să găsească un manager privat. La licitaţie s-au înscris două firme, Quest Advisors şi Fast Forward Solutions. Contractul a fost atribuit primei, care a venit cu o ofertă de preţ de 3 ori mai mică decât cea pusă la bătaie, de doar 43.000 de lei. Ulterior, Quest Advisors a subcontractat firmei de avocatură Boştină şi Asociaţii, cel care la vremea respectivă reprezenta interesele Intralot, care avea încheiate cu Loteria Română mai multe contracte importante, care urmau să expire.

Citește și: Cum influențează norocul luarea deciziilor

„În primul rând, este foarte important dacă într-adevăr se vrea să se aleagă un manager competent şi serios sau se vrea să se facă ca data trecută, să se dea unei firme de apartament, care după aia să cedeze unei firme cu implicaţii politice şi în continuare ca să se sifoneze bani”, a spus Sorin Constantinescu, fost consilier la Loteria Română.

Până la urmă, Ministerul Finanţelor Publice, unic acţionar al Loteriei Române, a renunţat la concursul de manager privat şi a numit politic un nou director general, pe Adrian Manolache. După ce a parafat câteva contracte care sunt acum anchetate de DNA, acesta a demisionat în aprilie anul acesta.

(Foto: pixabay.com)

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •