Mars numește un nou Director Financiar pentru Europa Centrală

Mars numeste un nou Director Financiar pentru Europa Centrala

Mars, unul dintre cei mai mari producători din domeniul alimentar din lume, anunță numirea lui Jan Záhumenský în funcția de director financiar (CFO) pentru Europa Centrală începând cu 1 septembrie 2020. După 5 ani petrecuți în cadrul filialei austriece a Mars, acesta se va reloca în Praga, de unde va fi responsabil de managementul financiar pentru cele patru țări incluse in regiunea Europa Centrală, respectiv România, Ungaria, Cehia și Slovacia. Fostul director financiar, Yesim Ozer, a acceptat o nouă provocare ca parte a dezvoltării sale profesionale, fiind numită Market Director Mars pentru Țările Baltice, după trei ani alături de echipa din Europa Centrală.

Mars numește un nou Director Financiar pentru Europa Centrală

Jan Záhumenský are o vastă experiență în domeniul financiar, deținând de-a lungul timpului mai multe roluri în cadrul Mars. Acesta s-a alăturat companiei  în 2013 ca manager financiar pentru Cehia și Slovacia, iar în 2015 a avut oportunitatea de a își continua cariera în cadrul Mars Austria, trecând prin roluri precum  manager financiar sau controller financiar. În 2018 a fost promovat ca CFO Mars Austria. Din această capacitate, a condus operațiunile financiare pe piața austriacă, inclusiv activitatea de management a veniturilor și profitabilității. De asemenea, a creionat mecanisme puternice de control și guvernanță în cadrul companiei.

„Mars acordă o importanță deosebită dezvoltării angajaților săi și sunt recunoscător pentru oportunitățile și susținerea pe care mi le-a oferit compania până acum; m-au ajutat să mă dezvolt atât pe plan personal, cât și pe cel profesional,” a declarat Jan Záhumenský, noul CFO pentru Europa Centrală.

Echipa de management pentru Europa Centrală este una extrem de diversă prin prisma naționalităților pe care le reunește – franceză, poloneză, engleză, slovacă sau zimbabwiană, iar Jan Záhumenský, prin originiea sa cehă  o va completa cu specificul local. Mars și-a susținut întotdeauna asociații (așa cum sunt numiți angajații Mars) talentați în a-și urma parcursul profesional dorit și Jan este încă un exemplu pentru dezvoltarea carierei în cadrul companiei. Ca afacere de familie, ghidată de o cultură corporatistă unică, Mars oferă tuturor asociaților săi oportunitatea de a se dezvolta pe diverse piețe sau departamente din cadrul companiei.

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •