Pilkington-Rațiu Business School și Maastricht School of Management România – cea mai relevantă școală de business din regiune

Pilkington Rațiu Business School și Maastricht School of Management România fuzionează și pun bazele celei mai relevante școli de business pentru mediul de afaceri local și regional. Școala rezultată în urma fuziunii se adresează managerilor-cheie din multinaționale și antreprenorilor români care își doresc să schimbe în bine realitatea în care trăiesc, începând cu ei și cu business-urile în care sunt implicați.

Noua școală de business este, în primul rând, unică prin profesorii săi. Aceștia sunt, pe de o parte, manageri și antreprenori ce conduc business-uri în Europa Centrală și de Est, iar, pe de altă parte, sunt profesori de la școli de afaceri renumite precum Harvard și INSEAD. Ei vor îmbina teoria și informația necesare înțelegerii în ansamblu a unui business cu studii de caz dezvoltate special pentru această școală și specifice unei economii emergente.

„Ne dorim să facem un program care să nu iasă în față prin cât de internațional este prin abordare și prin oamenii care predau, ci, din contră, prin cât de relevant este pentru România și pentru realitățile prin care trecem și mai ales pentru unde vrem să ajungem”, a declarat Dora Surugiu, Managing Director.

În al doilea rând, noua școală de business le oferă participanților instrumentele necesare de dezvoltare personală prin accentuarea competențelor soft, instrumente care îi transformă pe participanți nu doar în profesioniști mai buni, ci și în oameni mai buni. Școala MSM-Rațiu pune în centrul valorilor sale individul, căruia îi oferă cadrul educațional și relațiile necesare pentru a deveni un manager și un om excepțional.

„Ne preocupă acele deprinderi și cunoștințe care să îi ajute pe cursanții noștri să schimbe lucrurile în jurul lor, devenind afaceriști, dar și oameni mai buni. Ei sunt oamenii care fac tranziția între România de astăzi, așa cum o știm, și România de mâine, așa cum ne-o imaginăm. Ne dorim un MBA cu mânecile suflecate, care să se ia la trântă cu toate provocările pe care le presupune mediul de afaceri local și regional”, a explicat Sergiu Neguț, Associate Dean – Entrepreneurial Growth.

În al treilea rând, școala de business rezultată din fuziunea MSM-Rațiu este școala celor care sunt motivați să înțeleagă toate aspectele business-ului în care sunt implicați fie ca manageri, fie ca antreprenori, și care își doresc să construiască nu numai o afacere profitabilă, ci și un business responsabil.

Cred că o școală nu ar trebui să ofere rețete, ci modelele de gândire și instrumentele necesare pentru ca cei care vin la noi să poată pleca de aici cu o perspectivă largă, holistică chiar asupra conducerii unei afaceri. Cartea de management a secolului nostru nu s-a scris încă, ea se va scrie de către managerii viitorului, poate și de studenții și absolvenții școlii noastre, a declarat Adrian Stanciu, Associate Dean – Knowledge & Leadership.

Maastricht School of Management România și Pilkington Rațiu Business School au fuzionat datorită viziunii comune a celor două entități: aceea ce a crea o școală de business relevantă, unde antreprenorii și executivii români vor și pot să devină ei înșiși agenți ai schimbării pentru mediul în care trăiesc și în care lucrează și, pe termen lung, pentru întreaga lume.

„Noua școală de business va oferi ceea ce nicio altă școală din spațiul românesc nu oferă în momentul de față. Punem, astfel, bazele celei mai bune școli de afaceri din România. Acesta este obiectivul nostru, asta vom face, asta vom oferi”, a declarat Nicolae Rațiu, Associated Founder.

Preocuparea familiei Rațiu pentru dezvoltarea unei societăți antreprenoriale și democratice împreună cu viziunea managerială ancorată în contextul regional a reprezentanților Maastricht School of Management România au dus la crearea acelei școli de afaceri care pregătește manageri și antreprenori pentru acum și pentru următorii 10-20 de ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •