Rolls-Royce, schimbare la vârf

Warren East va fi succesorul lui John Rishton, în poziţia de CEO al Rolls-Royce.

Producătorul de automobile de lux Rolls-Royce a anunţat cu o zi în urmă că actualul CEO – John Rishton – a decis să se retragă din funcţie, începând cu data de 2 iulie 2015. El va fi înlocuit de către Warren East, a cărui numire are loc în urma unui proces de headhunting la nivel internaţional.

Warren East a fost CEO al ARM Holdings din 2001 până în 2013. Sub conducerea sa, ARM a devenit unul dintre principalii producători de semi-conductori, mizând pe inovaţie şi R&D. Din ianuarie 2014, Warren a făcut parte din comitetul de directori Non-Executivi ai Rolls-Royce.

Ian Davis, Preşedinte Rolls-Royce, a declarat cu ocazia anunţului: “Warren a obţinut rezultate remarcabile ca CEO al ARM Holdings. Este inginer ca formaţie, cunoaşte profund domeniul tehnologiei, dar are şi capacitatea de a dezvolta parteneriate pe termen lung. De-a lungul carierei sale, a dovedit reale abilităţi strategice şi de leadership în contextul global de business, precum şi determinare în crearea de valoare pentru companie.”

Potrivit site-ului companiei, Warren East va avea un salariu anual de 925.000 lire sterline.

(Foto: jnoel68, www.flickr.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •