Teatrul Nottara ne face o introducere în stilul goldonian cu piesa „Gâlcevile din Chioggia”

Teatrul Nottara ne face o introducere în stilul goldonian cu piesa „Gâlcevile din Chioggia”

Pe 24 martie 2014, comedia spumoasă ”Gâlcevile din Chioggia”, de Carlo Goldoni, va fi prezentată în regia lui Daniel Nițoi și găzduită de Sala ”Horia Lovinescu” a Teatrului Nottara, începând cu orele 19:00.

Povestea captivantă și plină de umor a gâlcevilor de la malul mării va fi redată cu măiestrie și pasiune de către actori veritabili ai scenei românești, precum: Tudorel Filimon, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, sau Vasile Filipescu, dar și alți actori talentați cum sunt Anne-Marie Zaharia, Oana-Gabriela Drăghici, Puiu Iordăchescu, Cornel Mihalache, Alex Coman, Jean Lemne, Daniel Nițoi, Mirela Hurjui, Coldea Mariangela.

Muzică spectacolului îi aparține actorului Eugen Cristea, scenografia și costumele poartă semnătura lui Puiu Iordăchescu, iar coregrafia – Izabelei Bostana €“Kevorkian și Mădălinei Mechenici.

Goethe notează: „Strigatele răspicate ale oamenilor care se bucură sau se sfătuiesc, certurile lor, bruschețea, bonomia, veselia, manierele lor libere, totul este redat într-un mod magistral. Autorul merită cele mai mari elogii „pentru acest tablou de un realism profund”.

Premiera spectacolului ”Gâlcevile din Chioggia”, în regia lui Daniel Nițoi, a avut loc în luna decembrie 2013 pe aceeași scenă, iar reacția spectatorilor care au aplaudat fără să le pese că palmele lor pot luă foc le-au dat protagoniștilor de înțeles că a fost un succes.

Regizorul Daniel Nițoi a făcut mărturisiri legate de această producție: „Galcevile din Chioggia” nu este altceva decât o poveste de viață a unor oameni care, din lipsă de ocupație, se mai ceartă. Maestrul Carlo Goldoni zugrăvește povești de dragoste din viață unor pescari și soții de pescari cu suișuri și coborâșuri, momente de cumpănă și de împlinire, mofturi copilărești, ambiții și orgolii bărbătești, certuri și împăcări pline de umor, atât de actuale și în ziua de astăzi. Este perioada de glorie materială a Republicii Veneția pe care o veți putea simți din plin prin costumele create atent de Puiu Iordăchescu. Muzica live nu se vrea a fi o partitură superbă de operă, ci o partitură din viață veselă a unor oameni simpli.

Ideea de a monta această comedie €œgălăgioasă, cu o distribuție atât de numeroasă este mai mult o nebunie, o ambiție pe care am reușit să o duc până la capăt fără sprijinul unui teatru sau a vreunui sponsor. Spun „nebunie” pentru că sunt, probabil, singurul  nebun care mai investește pe vremurile astea în cultură, fără a face din asta o afacere.

Biletele au fost puse în vânzare în rețeaua Eventim.ro a€“ magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărturești, în rețeaua Bilete.ro a€“ magazinelor Inmedio, oficiile Poștei Române și online, prin www.bilete.ro și www.eventim.ro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •