Viitorii mari antreprenori ai României, mentorați de membrii RBL

Sergiu Negut: Viitorii mari antreprenori ai României, mentorați de membrii RBL

Fundația Romanian Business Leaders continuă înscrierile pentru antreprenorii care doresc să adere la programul de mentorat “101 Companii de la Stres la Succes”.

Antreprenori de succes și lideri de business precum Silviu Hotăran (ex-Microsoft), Dragoș Anastasiu (Eurolines), Felix Pătrășcanu (Fan Courier), Peter Barta (Fundația Post-Privatizare), Sergiu Neguț (Wanted Transformation & Fru Fru), Mihai Marcu (MedLife) formează, alături de alți membri RBL (vezi lista http://bit.ly/1fcT8cJ), o echipă de mentori care pregătesc voluntar, pe baza unui plan de mentorat, antreprenori care au potențial de a duce România către o economie mai performantă.

Scopul principal al acestui program este de a ajuta companiile să treacă de la antreprenoriatul de subzistență la antreprenoriatul de profit. În procesul de planificare și de implementare al programului de mentorat, mentorul asigură mentee-ului know-how despre modul în care să gestioneze resursele existente, cum să procure alte resurse necesare creșterii afacerii, se asigură că serviciile/produsele sunt livrate la standarde de calitate care pot transforma afacerea într-una competitive și capabilă să genereze profit, în mod sustenabil.

“De ce pro bono?”, „de ce acești mentori?”, |ce câștigă antreprenorii mentorați în acest program?” și „ce câștigă RBL?”, sunt probabil întrebările la care le răspundem antreprenorilor.

“De ce pro bono?”,  pentru că membrii comunității RBL au decis să se implice activ în remedierea economiei românești și să consilieze și să ofere un sprijin consistent antreprenorilor care au potențial de a crea un impact la nivelul economiei locale.

„De ce acești mentori?”, mentorii investesc voluntar timp și bani în programele RBL, pentru a pune în funcțiune mecanismele redresării economice, iar beneficiul muncii lor se va reflecta pe termen scurt și mediu în creșterea economică.

„Ce câștigă antreprenorii mentorați în acest program?”, oportunitatea de a învăța în mod direct de la oameni care conduc afaceri cu valoare dovedită în piață și cu impact economic și oportunitatea de a simți evoluția propriei afaceri într-un an.

„Ce câștigă RBL?”, am fost întrebați dacă obținem fonduri europene pentru acest proiect, sau dacă suntem agenție guvernamentală. Nici una, nici alta. Scopul membrilor fondatori și al membrilor care au aderat ulterior este acela de a își uni forțele pentru a produce schimbări pozitive și de a reprezenta interesele liderilor din business din România”, declară Sergiu Neguț (Wanted Transformation), coordonatorul proiectului 101 companii de la stress la succes”.

Programul de mentorat durează un an, este individual, iar un mentor poate avea mai mulți mentees. Ședințele de mentorat constau în întâlniri, convorbiri telefonice și via Skype. Trimestrial, mentorul și antreprenorul completează un jurnal de mentorat în care notează evoluția. După prima întâlnire de evaluare a situație actuale, se creează planul de mentorat cu obiective, acțiuni, implementarea acțiunilor și este elaborată o strategie de menținere a schimbărilor realizate.

Antreprenorii selectați în program până în prezent activează în 28 de sectoare economice de la servicii la producție  – IT software, comerț textile, publicitate, cercetare de piață, medical, servicii curățenie, producție, turism, instalații electrice, construcții metalice, comerț bunuri alimentare, cosmetice, servicii tipar, comerț piese auto, producție hârtie, service pompe si hidrofoare, arhitectură etc. și provin preponderent din București (47%), Timiș, Cluj, Oradea, Arad, Buzău, Brașov, Hunedoara, Prahova și Neamț.

Antreprenorii cu o cifră de afaceri de minimum 100.000 euro/an și 3 angajați se mai pot înscrie până la data de 30 noiembrie prin trimiterea formularului la adresa 101@rbls.ro.

Romanian Business Leaders

Fundația Romanian Business Leaders este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit, înființată în iulie 2011. Obiectivul său este să dezvolte o platformă de acțiune și implicare socială pentru lideri din mediul privat. Scopul ultim este ca România să devină o țară mai bună pentru business-ul responsabil și, în felul acesta, pentru toți românii.

ANTREPRENORII

“Sunt antreprenor din anul 2001. M-am hotarat sa intru in program in ultima zi de inscrieri si s-a intamplat instant. M-a convins interviul lui Dragos din <<Dilema Veche>> – vreau sa schimbam obisnuinta din Romania de a primi si de a nu da inapoi”. – Mihaela Toma (TeaForte – Bucuresti)

“Felix ma ajuta sa vad mult in fata, sa am viziunea de ansamblu. Acum stiu ce vreau peste 10 ani”. – Vasile Zinga (Zinvas – Brasov)

“Intotdeauna mi-a fost frica de schimbari, dar am avut curajul sa schimb, am aplicat foarte rapid, in ultima zi. De atunci, fiecare zi imi deschide un nou univers. E o poveste cu totul noua. Discutiile cu Dora ma ajuta sa imi pun mult mai multe intrebari decat o faceam inainte”. – Laura Preda (Aqua Flow – Timisoara)

“Avem 90 de oameni angajati. Este motivul pentru care mergem mai departe in fiecare zi. Suntem in faza in care avem nevoie de puncte de vedere din exterior, avem nevoie de expertiza in strategie de business si de un ochi obiectiv. Cred in relatia cu Sorana Baciu”. – Maria Cruceru (MCA Comercial, Ramnicu Sarat, Buzau)

MENTORII

“Cand ma intalnesc cu Andrei, ma incarc cu energie. Este un parteneriat win-win. La randul meu, invat de la Andrei”. – Silviu Hotaran (GKTI Semper Human)

“Legam deja o prietenie stransa. Amandoua avem de castigat din relatia de mentorat.” – Raluca Milin (Sensio Mobili)

“Mi-as fi dorit foarte tare sa fi avut si eu la inceput alaturi oameni care sa ma sfatuiasca”. – Felix Patrascanu (FAN Courier)

“La noi a fost chimie instanta. Am avut primele discutii pe Skype, recent ne-am si intalnit si suntem cu piciorul pe acceleratie”. – Dora Surugiu (MSM Ratiu)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •