WU Executive Academy a început cursurile EMBA de la București cu peste 50% directori generali

Bodo Schlegelmilch: WU Executive Academy a început cursurile EMBA de la București cu peste 50% directori generali

WU Executive Academy, parte din  Vienna University of Economics and Business (WU) – cea mai mare universitate de afaceri din Europa, a început săptămâna trecută cursurile part-time ale programului de Executive MBA (EMBA) cu o serie de 19 studenți, dintre care mai mult de jumătate sunt directori generali.

Seria 2013-2015 este formată din 16 bărbați și  3 femei de diferite naționalități (română, bulgară, moldovenească și austriacă), 15 manageri și 4 antreprenori care provin din domenii foarte variate de business – de la bancar, asigurări, IT, construcții, și până la petrochimie, farma, turism și consultanță & PR. De la debutul programului în România, în 2006, grupa din acest an prezintă cea mai avansată medie de vârstă (37,3 ani) dintre cele 7 clase formate până acum, studenții având între 28 de ani și 46 de ani.

Ca metode de finanțare alese de studenții din acest an de la EMBA Bucharest, majoritatea managerilor și antreprenorilor înscriși la cursurile programului (40%) au ales să plătească programul din propriul buzunar, 25% sunt susținuți de companie, iar restul de 35% au obținut suma necesară dintr-un mixt de soluții financiare (credit bancar, sponsorizări etc.). Prețul programului este de 35.000 de euro, Academia venind de-a lungul anului în sprijinul acestora cu burse parțiale de până la 15.000 de euro.

„Am fost încântat să particip la deschiderea cursurilor de Executive MBA Bucharest pentru seria 2013-2015 și să-i revăd, a doua oară, după interviul de selecție, pe cursanții celei mai mature grupe formate în cei șapte ani de când ne aflăm pe piața locală. Pornim la drum cu profesioniști cu o experiență vastă, dornici de a cunoaște perspective noi ale propriilor afaceri și motivați să aprofundeze atât rigorile unei economii capitaliste mature, cât și oportunitățile unor economii în tranziție.

Toți sunt conștienți că îi așteaptă o perioadă care va cântări mult în agenda lor, dar care, cu fiecare curs încheiat, le va aduce o satisfacție profesională și personală generoasă, aportul acestora la programul nostru fiind, de asemenea, extrem de prețios”, a transmis Prof. Bodo B. Schlegelmilch, Decan al WU Executive Academy.

Cursurile programului de Executive MBA din București au început pe 14 noiembrie 2013 și vor fi finalizate pe 31 ianuarie 2015. Programul are la bază un curriculum complex și adaptat contextului economic actual (Management General și Financiar, Strategie Internațională, Economia în tranziție: Provocări și strategii pentru o nouă Europă) și se bucură de aplicabilitatea practică a materiilor studiate, sub îndrumarea unor profesori de la unele dintre cele mai prestigioase universități internaționale: Thunderbird School of Global Management, Carlson School of Management, University of South Carolina.

În programul celor 14 luni de cursuri, studenții au inclusă participarea la 2 rezidențiate internaționale, în Austria și USA., celelalte ore de curs desfășurându-se la hotelul Radisson Blu din București, 4 zile pe lună.

Un alt avantaj al cursurilor de EMBA îl reprezintă legăturile formate între alumniii EMBA prin intermediul WU Executive Club (care cuprinde peste 2.000 de membri la nivel mondial). Rețeaua este creată de WU Executive Academy pentru toți participanții la program și le oferă acestora ocazia de a lua parte la numeroase evenimente de carieră, de a întâlni oportunități profesionale de top sau de a construi relații de afaceri eco-culturale cu alți alumni WU EMBA din lume.

Cursurile de EMBA Bucharest ale WU Executive Academy au fost absolvite până în prezent de 166 de cursanți.

Programul de Executive MBA Bucharest (EMBA Bucharest) oferit de WU Executive Academy s-a clasat în 2013 pe primul loc în ZF TOP MBA la standardul de internaţionalitate, iar același program la nivel global ocupă locul 46 în topul Financial Times Executive MBA, după ce a urcat 5 locuri în acest an.

Despre WU Executive Academy

Programul EMBA Bucharest oferit de WU Executive Academy este acreditat de către AMBA (Association of MBAs) și este prezent pe piața românească din 2006.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •