Ba(ch) Acustic. Ba e(c)lect(r)ic – Concert Andrei Kivu, vineri, la Green Hours

Andrei Kivu, primul violoncelist român care a cântat integrala Suitelor pentru violoncel solo de J.S. Bach într-un singur concert, va susține un spectacol muzical ”alternativ”, pe 20 martie, la Green Hours.

Multi-intrumentalist, improvizator și compozitor, Andrei Kivu a performat alături de unele dintre mai cunoscute orchestre ale lumii, pe scene din Europa, America sau Asia. Mâine, violoncelistul va fi prezent pe scena Green Hours jazz-cafe, într-un unic performance, pe care inspirat l-a numit: ”Ba(ch) Acustic. Ba e(c)lect(r)ic”.

”Am fost întotdeauna fascinat pe de o parte de rigoarea, spiritul matematic, pur, absolut al muzicii lui Bach – iar pe de altă parte de muzicile cu caracter spontan, improvizatoric; și nu prea înțeleg cum de ani de zile tot nu mi s-a întâmplat să am ocazia sa le pun împreună într-un concert (poate în mare măsură din cauză că publicul obișnuit al muzicii clasice caută un soi de clișee, e obișnuit cu un fel de «ori-ori»). De aceea, când a apărut ideea unui concert în Green Hours, am realizat că este ocazia perfectă și că trebuie cu orice risc să prezint mix-ul care sper să vă «turn on»…”, a declarat Andrei Kivu despre evenimentul care va avea loc vineri.

Violonistul a adăugat că speră ca fiecare spectator care va veni la concert să rămână ”cu măcar un «ceva» cu care să rezoneze”.

Concertul va începe la ora 20.00, iar prețul biletului este 25 de lei.

(Foto: Facebook Green Hours)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •