Călătorii în interes de afaceri: care sunt cele mai frecventate orașe

În 2015, topul destinațiilor de business este asemănător cu cel din 2014. Astfel, orașele către care călătoresc cel mai frecvent oamenii de afaceri sunt Paris, Frankfurt, Londra, New York, Tokyo și Dubai, în timp ce, pentru cei care călătoresc în România, destinațiile sunt București, Cluj-Napoca, Sibiu, Iași, Timișoara și Brașov.

Potrivit unui raport Eximtur Business, unele dintre cele mai frecventate orașe pentru călătorii în interes de serviciu sunt și în topul celor mai cerute destinații de city break.

Citește și: În 2015, străinii vin în România pentru afaceri, nu pentru turism. Ce spun statisticile

„Constatăm un trend, nu doar la nivel național, cât și la nivel internațional, în rândul celor care călătoresc în interes de serviciu, şi anume, îmbinarea utilului cu plăcutul. Statisticile internaționale arată că față de acum cinci ani, șase din zece călători de business sunt dispuși să își aloce în plus zile de vacanță aproape fiecărei deplasări în interes de serviciu”, a spus Salvadora Benegui, business travel & events manager Eximtur Business.

Totodată, raportul arată și că durata medie a unei călătorii de afaceri este de două-trei zile în străinătate, respectiv de una-două zile în România. Pentru destinațiile îndepărtate, durata medie este de cinci zile. Există și rezervări punctuale, de mai bine de zece zile, în cazul clienților care gestionează anumite proiecte în străinătate.

Citește și: De ce muncim în vacanţă?

În ceea ce privește preferințele de călătorie, oamenii de afaceri optează pentru hoteluri de patru și cinci stele, în străinatate, și trei sau patru stele, în țară. Facilitățile specifice de business travel puse la dispoziție de către unitățile de cazare, dar și de aeroporturi, vin în întâmpinarea celor care călătoresc în interes de serviciu, eficientizându-le deplasările și în același timp oferindu-le oportunități de networking între două zboruri sau pe durata șederii la hotel.

Studiile din industrie au arătat că unul din cinci oameni au făcut afaceri cu cineva întâlnit în timpul zborului.

„Atât în cazul deplasărilor de business travel, cât și al evenimentelor organizate de către companii, factorii de decizie optează pentru hoteluri care oferă facilități de business. Mă refer aici la conexiunea rapidă de internet, la business corner, parcare, la restaurante cu specific divers şi mai ales la săli de conferințe dotate cu echipamente tehnice performante”, a completat Salvadora Benegui.

Citește și: Angajații vor putea primi vouchere de vacanță, de la 1 iulie

Eximtur Business este divizia de business travel și organizare de evenimente a companiei de călătorii Eximtur.

(Foto: Wilerson S Andrade/www.flickr.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •