Crește interesul pentru experiențele de lux. Manageri de lifestyle, tot mai solicitați

Numărului de consumatori interesaţi de experienţe de lux a crescut considerabil în 2014. Cel puțin așa afirmă reprezentanții companiei de telefoane mobile de lux Vertu, care au constatat o creștere de 350% în folosirea serviciilor de lifestyle.

“Cu toţii am observat o schimbare în consumul de produse de lux în ultimii ani. Tendinţa consumatorului de a epata a luat o nouă turnură, în prezent clienţii documentându-se mult mai mult inainte de a achiziţiona un bun de lux şi preferând produsele cu o poveste în spate, observabile doar de către cunoscători. Acum, la Vertu, constatăm o evoluţie în dorinţa consumatorului de a avea o interacţiune cu piaţa de lux mai mult bazată pe servicii. Acest trend ascendent a fost foarte vizibil în cadrul serviciilor de Concierge şi a aplicaţiei Vertu LIFE, de-a lungul anului 2014, clienţii noştri fiind mai interesaţi de experienţe aliniate nevoilor personale ale acestora”, a declarat Managerul General Executiv de la Vertu, Massimiliano Pogliani.

Citește și FOTO. Un nou smartphone de lux: Vertu Pure Jet Red Gold

În acest sens, compania britanică Vertu, care pune la dispoziţia clienţilor săi oferte exclusiviste, acces gratuit la aplicaţia Vertu LIFE şi servicii de Concierge, a observat o creştere de 350 de procente în folosirea serviciilor de lifestyle. Doar în decembrie 2014, mai mult de 13.000 de clienţi Vertu, din 30 de ţări diferite, au explorat aplicaţia Vertu LIFE pentru inspiraţie în folosirea serviciilor.

Şi Vertu Concierge a înregistrat un număr mai mare de utilizatori. În cele 18 luni de la lansarea serviciului său premium, Vertu a constatat o creştere generală de 3% în numărul de înregistrări, mai mult de 17% dintre utilizatorii de Concierge optând pentru varianta Dedicated – fiecare utilizator având propriul manager de lifestyle care răspunde solicitărilor acestuia. În cadrul serviciului Dedicated aproximativ 10% din cererile lunare ale clienţilor se datorează recomandărilor proactive ale managerilor de lifestyle.

Pentru Vertu LIFE, anul 2014 a fost un an de răscruce, nu doar pentru că experienţele prezentate pe telefon au crescut cu 200%, dar şi pentru că acestea sunt mult mai orientate către client. Oportunităţile variază de la vacanţe ultra-personalizate şi acces privilegiat la bunuri de lux ediţie limitată, până la rezervări la restaurante exclusiviste şi intrări la o reţea globală de cluburi de membri private. Până la finalul anului trecut, Vertu a reuşit să ofere servicii personalizate în mai mult de 30 de ţări., potrivit unui comunicat de presă al britanicilor, lansat pe 13 mai.

Citește și Employee engagement – lux sau necesitate?

“Acestea au variat de la cine exclusiviste de Valentine’s Day până la vacanţe personalizate. Lansarea şi creşterea constantă în popularitate a serviciului Dedicated Concierge reprezintă un semn al acestei tendinţe. Consumatorul este interesat să investească într-un serviciu care este dedicat total în furnizarea de servicii personalizate. În loc sa iniţieze propriile solicitări, clienţii se aşteaptă să le fie cunoscute nevoile şi preferinţele personale şi în funcţie de acestea să le fie făcute recomandări concepute special pentru fiecare”, a mai spus Pogliani.

Tendințele din 2015

Tendinţele par a se menţine aceleaşi şi în acest an, au anunțat reprezentanții Vertu. Mai mult, serviciile personalizate de lux atât de importante pentru consumator au stat şi la baza celei mai noi campanii de promovare a brand-ului.

Concepută iniţial ca o campanie digitală care se adresează preponderent consumatorului de lux pasionat de tehnologiile moderne, mesajul acesteia aduce la suprafaţă o serie de servicii de lux oferite de Vertu, care includ de foarte multe ori cereri complexe ale clienţilor în criză de timp. Campania aduce în prim plan cele mai noi smartphone-uri Vertu, Signature Touch şi Aster.

(Foto: Kārlis Dambrāns/www.flickr.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •