Începe Street Delivery!

În parteneriat cu ARCUB, Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România organizează între 12-14 iunie un weekend dedicat spațiului public și recuperării peisajului urban din București de către pietoni şi comunitate.

Evenimentul-manifest pentru un oraș mai prietenos, împlinește 10 ani. O dată cu Street Delivery X: Global Warning, ne punem problema emisiilor de carbon ale Bucureștiului în contextul încălzirii globale. Atât pe strada Arthur Verona, cât și în piața George Enescu, vei întâlni idei care schimbă orașul.

Citeşte şi Bucharest Music Film Festival: 10 zile de concerte live

Știai că Bucureștiul candidează la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021? Oferind o a doua viață unei rulote optzeciste, Caravana București 2021 vine la tine în mijlocul evenimentelor Street Delivery X cu o grămadă de materiale informative despre ce înseamnă o Capitală Culturală Europeană și ce ar avea de câștigat Bucureștiul din asta, sau despre modurile în care te poți implica direct, prin voluntariat în dezvoltarea proiectului. Împreună putem da un sens nou orașului nostru, având ca motor cultura.

Ne bucurăm să vă cunoaștem și să interacționăm cu fiecare în parte! Vino și lasă-ne un bilet cu gândurile tale despre București pe unul dintre cele două panouri ale „Bucureștiului Senzorial”, aruncă un ochi peste mica noastră bibliotecă pe roți și fă-ți o poză la minut cu prietenii noștri de la „Ia-ți o poză la portofel”.

Citeşte şi Subtilul drum către armonie între viaţă şi muncă

În fiecare săptămână, Caravana București 2021 se va plimba în diverse spații urbane și festivaluri sau va genera evenimente ad-hoc. Proiecte temporare vor testa și dezvolta activități punctuale în spații publice din întreaga rază a orașului. Sperăm să te întâlnim în spații știute și neștiute, la evenimente prestabilite și mici happening-uri impromptu. Iată unde am stabilit deja că o să ne întâlnești în această vară:

Program Caravana mobilă:

12 – 14 iunie — Street Delivery

16 – 21 iunie — Urban Fest

19 – 28 iunie — Bucharest Music & Film Festival

1 – 5 iulie — Bucharest Jazz Festival

Mai multe activități și inițiative vor fi anunțate periodic pe site-ul nostru și în social media, iar echipa noastră îți va explica cum poți participa la cartografierea afectivă a trecutului și prezentului orașului, cât și a vocilor cetățenilor săi, care continuă pe parcursul întregii veri.

Împreună desenăm Bucureștiul!

www.bucuresti2021.ro

Structurat sub forma unei trilogii, programul București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului lansează candidatura orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Bucureștiul devine atât cadru de desfășurare, cât și protagonist, iar locuitorii lui generatori de conținut.

Între 15 mai și 15 iulie, descoperi un București plin de viață, divers și surprinzător, printr-un caleidoscop de evenimente. Pentru că doar o parte dintre acestea au loc la sediul nostru central de la Hanul Gabroveni, te invităm să afli mai multe despre proiectul București 2021 chiar în mijlocul orașului!

(Credit foto Alberto Grosescu)

Citeşte şi Ce frumos ne plictisim noi doi!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •