Italia – cea mai apreciată destinaţie din Europa pentru city break-uri

Conform celei de-a doua ediții a celui mai complex studiu la nivel internațional despre piața turismului, The Global Tourism Monitor, Italia se află în topul destinațiilor din Europa care au primit cele mai bune recomandări din partea turiștilor din întreaga lume pentru petrecerea de sejururi scurte de maxim trei zile. Studiul a fost realizat de Mercury Research împreună cu Asociația Global Market Research în prima jumătate a anului 2015, pe un eșantion de 16.800 de respondenți din 24 de țări din Europa, America, Asia-Pacific, Africa și Orientul Mijlociu și oferă informații despre 111 destinații turistice.

Citeşte şi Angajații vor putea primi vouchere de vacanță, de la 1 iulie

După Italia, la diferență foarte mică, se află insulele din Grecia și Finlanda, departajate de fruntașa clasamentului de doar câteva zecimale. România se află pe locul 23 în topul celor mai apreciate destinații din Europa pentru sejururi scurte, situându-se înaintea unor țări precum Muntenegru și Bulgaria. Cei mai mulți dintre turiștii străini care au ales România pentru un sejur scurt au fost motivați de vizitarea de obiective turistice și de experiențele turistice noi, și doar într-o mică măsură de cunoașterea culturii locale.

TOP 10 cele mai recomandate destinaţii din Europa pentru sejururi scurte

Loc Tara Scor
1 Italia 51
2 Grecia – Insule 51
3 Finlanda 51
4 Austria 50
5 Portugalia 47
6 Cehia 44
7 Irlanda 44
8 Spania 42
9 Franţa 41
10 Olanda 41

 

Citeşte şi Liber în vacanţă!

Dacă Italia este vedeta sejururilor scurte, cea mai recomandată destinație de vacanță din Europa pentru vacanțe de lungă durată este Norvegia (70), urmată de Suedia (66) și Austria (62). Cea mai puțin apreciată destinație atât pentru city breaks, cât și pentru vacanțe lungi (minimum patru nopţi) este Ucraina (-51). La capitolul vacanțe mai lungi, România se află pe locul 24, pe locurile imediat următoare aflându-se Ungaria, Finlanda și Bulgaria.

Intenţii de vacanţă

Spania se află în topul țărilor din Europa în care turiștii își doresc să meargă în vacanță în 2015. Deși mai bine promovate decât Spania, Franța și Italia sunt următoarele destinații vizate de turiști pentru vacanță anul acesta. Dacă 8% dintre turiștii din întreagă lume au văzut reclame sau oferte turistice despre Spania, procentul se ridică la 13% când vine vorba despre Franța și Italia. Deși Bulgaria are un scor mai mic decât România în ceea ce privește recomandările turiștilor care au vizitat această țară, la nivel de marketing turistic, situația se inversează. Bulgaria este mai bine promovată decât România, 4% dintre străini au văzut reclame sau oferte turistice pentru această destinație în comparație cu 2% pentru România. Doar 1% dintre turiștii străini iau în considerare petrecerea vacanței în România în 2015.

Top 10 destinaţii de vacanţă din Europa vizate pentru 2015

Loc Tara %
1 Spania 12%
2 Italia 10%
3 Franţa 10%
4 Grecia 7%
5 UK 7%
6 Austria 6%
7 Turcia 5%
8 Croaţia 4%
9 Belgia 3%
10 Cehia 3%

 

Citeşte şi Cum poți fi proprietarul unei case de vacanță o săptămână pe an

Mercury Research este o companie de cercetare de piață de top din România, prezentă pe piața din România din anul 1994. Compania oferă soluții pentru cunoașterea în profunzime a pieței, optimizarea produselor, îmbunătățirea operațiunilor și eficientizarea comunicării.

Global Market Research: Înființată în 1986, Global Market Research este una dintre cele mai mari rețele de agenții independente de cercetare de piață, reunind 28 de companii de renume din întreaga lume. În România, Global Market Research este reprezentată exclusiv de Mercury Research.

(Foto: roevin | Urban Capture, www.flickr.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •