Purtarea ţinutelor formale la locul de muncă ne ajută să ne concentrăm

Hainele pe care le îmbrăcăm atunci când mergem la locul de muncă ne pot influenţa capacitatea de concentrare şi atitudinea pe care o vom avea în rezolvarea problemelor.

Un studiu publicat în luna martie în SAGE Journals şi realizat de cercetătorii de la Universitatea din Columbia, în colaborare cu Universitatea din Northridge, a demonstrat că hainele pe care o persoană le îmbracă la serviciu au o importantă influenţă asupra psihicului.

Citeşte şi 6 lucruri despre viața de antreprenor, despre care se vorbește rar

Mai exact, specialiştii au stabilit că ţinutele formale ne ajută să avem o atitudine mai bună şi să putem rezolva anumite probleme privind lucrurile în ansamblu. Totodată, potrivit studiului „The Cognitive Consequences of Formal Clothing”, cei care adoptă o ţinută formală vor avea o capacitate de concentrare şi analiză mult mai mare.

Citeşte şi 4 antreprenori celebri care au învățat că eșecul duce la succes

„Ţinutele formale fac oamenii să se simtă mai puternici, ceea ce îi face, în cele din urmă, să gândească într-un mod mai abstract, la un nivel mai înalt. (…) Atunci când porţi haine formale, ai mai degrabă o perspectivă de ansamblu asupra lucrurilor, decât o gândire care se concentrează în special pe detalii”, a explicat Michael Slepian, unul dintre autorii studiului, pentru Huffington Post.

Cum a fost realizat studiul

Cei patru cercetători care semnează studiul, Michael Slepian, Simon Ferber, Joshua Gold, Abraham Rutchick, au supravegheat un grup de studenţi, atât fete cât şi băieţi, cărora le-au cerut să susţină o serie de teste, menite să le determine tipul de gândire în anumite situaţii.

Citeşte şi Creativitatea va fi moneda de schimb

Însă unora li s-a spus să vină îmbrăcaţi normal, aşa cum o fac zi de zi, când merg la facultate, iar altora, să poate hainele pe care le-ar alege pentru un interviu de angajare. La final, după analizarea rezultatelor testelor, oamenii de ştiinţă au observat că participanţii la studiu din cea de-a doua categorie amintită au avut rezultate mai bune.

„Hainele formale ar putea să îţi îmbunătăţească starea de spirit dacă te simţi bine în ceea ce porţi şi crezi, de asemenea, că arăţi bine”, a conchis co-autorul cercetării.

Întreg studiul îl puteţi citi AICI.

(Foto: www.freestockphotos.biz)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •