Şapte expoziţii în cadrul celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru

Sapte expoziti in cadrul celei de-a 29-a editii a Festivalului National de Teatru

Şapte expoziţii manifest sau retrospective, ca şi evenimente expoziţionale dedicate creaţiei unor personalităţi marcante a căror activitate se împleteşte cu lumea scenei vor completa în acest an – prin culoare, inedit şi semnificaţie – cea de-a 29-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru (FNT).

Potrivit unui comunicat al UNITER transmis, marţi, AGERPRES, cunoscuta creatoare Doina Levintza revine în FNT, pentru a patra oară, cu o amplă expoziţie de costume, intitulată „Doina Levintza – experiment teatral”, care va fi desfăşurată pe două etaje, în foaierele centrale ale Sălii Mari a TNB.

Vernisajul expoziţiei Doina Levintza va avea loc vineri, 18 octombrie, de la ora 21,30, în Foaierul de Marmură al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, odată cu deschiderea oficială a FNT.

Intitulată „Omul care trage sforile”, expoziţia de grafică semnată de Cristian Pepino va debuta tot odată cu festivalul, vernisajul fiind programat pe 18 octombrie, începând cu ora 17,30, la Galeria de Artă Rotenberg-Uzunov.

Vernisajul expoziţiei dedicate lui Paul Bortnovski va avea loc pe 19 octombrie, de la ora 11,00, la Sala Rotondă a Teatrului Naţional, care va fi deschisă pe întreaga durată a FNT.

Potrivit organizatorilor, „delicata selecţie a artefactelor din expoziţie – alese dintr-o vastă operă foarte dificil de calibrat – a fost făcută de fiul arhitectului, Vlad Bortnowski, care şi-a propus crearea unui traseu emoţional menit să ajute privitorul să pătrundă în mintea şi personalitatea acestui mare artist”.