Obiceiuri și preferințe ale publicului bucureștean de teatru – studiu Teatrul Nottara

Obiceiuri și preferințe ale publicului bucureștean de teatru - studiu Teatrul Nottara

Peste 500.000 de bucureșteni au mers la teatru în ultimul an, potrivit rezultatelor unui studiu de cercetare făcut recent public de Teatrul Nottara.

Studiul a fost realizat în rândul persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste, rezidente în Bucureşti și relevă faptul că, în funcție de frecvența cu care merg la teatru, spectatorii pot fi grupați în trei mari categorii:

1. Spectatori frecvenți (au mers la teatru cel puțin o dată în ultima lună): 15,2%

2.  Spectatori ocazionali (au mers la teatru cel puțin o dată în ultimele 3 luni): 33,9%

3. Spectatori rari (au mers la teatru cel puțin o dată în ultimul an): 49,5%

În urma studiului, a putut fi identificat și un profil al spectatorului de teatru. El face parte din categoria publicului tânăr și matur, ușor masculinizat, cu studii superioare, cu venituri de peste 1500 lei, cu un statut social ridicat și consumator de Internet (peste 40% dintre bucureșteni cumpără bilete de teatru online).

În ceea ce privește genul de teatru la care merg bucureștenii, majoritatea covârșitoare a „consumatorilor” de teatru nu agreează specializarea teatrelor pe anumite genuri. Ei preferă să meargă la teatre cu repertoriu variat.

Legat de notorietatea teatrelor, întrebați care este primul teatru care le vine în minte, 40 din 100 de  bucureșteni au menționat Teatrul National, 15 din 100 Teatrul Nottara și 10 din 100 Teatrul Bulandra.

Persoanele intervievate au fost întrebate și de ce nu au mers mai des la teatru în ultimul an. Principalele motive au fost: lipsa timpului (67.1%) și faptul că biletele sunt prea scumpe (20.8%).

 
  •  
  •  
  •  
  •  
  •