Rutinele matinale ale unor femei de succes

Rutinele matinale ale unor femei de succes

Un proverb românesc spune că cei care se scoală de dimineață departe ajung. Știm că nu toată lumea este matinală, dar a fi productiv în primele ore ale dimineții este o rutină care se poate deprinde în timp, iar beneficiile acestei practici se văd imediat în capacitatea de a ne organiza ziua astfel încât să avem timp pentru toate.

Fast Company a listat șase exemple de rutine matinale ale unor femei de succes pentru a avea inspirație și motivație ca mâine să nu apăsăm butonul de închidere al alarmei pentru a mai lenevi puțin în pat. Vestea bună este că nu există o rețetă clară pentru succes, dar sunt câteva practici comune care par să fie foarte eficiente: una dintre ele ar fi să nu sărim niciodată peste micul dejun, iar a doua este să facem cel puțin un lucru care ne face fericiți.

1. Shama Hyder, CEO Marketing Zen Group

Shama Hyder este un guru în domeniul marketingului digital. La doar 23 de ani, a lansat Marketing Zen Group, o companie de PR și marketing care a cunoscut un succes fulminant și care se menține în top din 2009 până în prezent. În timp, Shama a fost numită ”Zen Master of Marketing” de către revista Entrepreneur și ”Millennial Master of the Universe” de către Fast Company și a fost listată în topul Forbes ”30 under 30”.

Deși e dificil pentru ea să păstreze o rutină matinală nefiind aproape niciodată acasă, Hyder reușește să se mențină productivă în fiecare oră a zilei. Când  este, totuși, acasă, iată cum arată dimineața sa:

7:30: sună alarmă, o scurtă verificare a e-mailului și reply-uri foarte urgente

8:00: alegerea garderobei

8:30: micul dejun – ouă, pâine prăjită și ceai. Shama nu ratează micul dejun pentru că, adesea, din cauza întâlnirilor nu are timp pentru un prânz complet.

8:45: pleacă spre birou

9:00: prima ședință a zilei cu angajații, de obicei, pentru brainstorming.

”Ecosistemul digital se schimbă atât de repede încât prima mea întrebare în ședință este mereu: ce s-a întâmplat cât am dormit și cum putem folosi asta pentru clienții noștri?”

9:30: bea o cană de ceai în timp ce își construiește lista de taskuri pentru ziua în curs

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •