Top 7 destinații calde în miezul iernii

Top 7 destinații calde pentru cei care vor să fugă de iarnă

Acasă stai cu geaca de iarnă și gluga cu puf, iar în vacanță în tricou cu mânecă scurtă. Oricât ai încerca să negi, ideea unei săptămâni sau două petrecute în temperaturi calde, departe de contextul de zi cu zi, e de nerefuzat. Echipa din spatele motorului gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro a pregătit o selecție a destinațiilor de pe continentul european și de dincolo de granițele sale, în care nu se pune problema degeratului de frig.

  1. Tenerife, Arhipelagul Canare |Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 23°C

Acasă îngheață apele și tu ești în Tenerife la plajă, pe-această insulă unde natura păstrează urmele trecute ale unor valuri nesfârșite de lavă, acoperindu-le în prezent cu frumoase păduri de lauri, iar Parcul Național Teide este locul unde să-ți clătești ochii cu toate-acestea în vreme ce-ți uzezi bocancii. Ia la rând cât de multe din orașele și satele de munte de aici (Vilaflor, TenoAlto, AricoNuevoețetera), admiră-le așezămintele ce vin din secolul XVIII, gustă din toate preparatele și, de-i posibil, așază-te la vorbă cu oamenii de acolo.

  1. Krabi, Thailanda|Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 34°C

Dacă tot faci jumătate de zi numai în avion și dacă tot plătești nu tocmai un chilipir pe acesta, fă nebunia așa cum trebuie și barem bucură-te de Krabi timp de cel puțin două săptămâni. Așadar, după ce ai ajuns pe aeroportul de la fața locului și ți-ai șters pantofii de ultimele urme de zăpadă de acasă, spune-ți în sinea ta „Măi să fie, de aici pot să o pornesc înspre exact 154 de insule dacă am chef”. Vei fi surprins, totodată, de cât de ieftine pot fi merindele aici. Și dacă nu-i destul, plimbă-te puțin de-a lungul plajei, acceptă un masaj de circa o oră la prețul de 5 euro și poate la finalul vacanței, când tragi linie, îți dai seama, poate nu că ai ieșit pe plus, dar că sigur că nu stai așa de rău.

  1. Creta, Grecia|Temperatura mediecea mai ridicată în luna martie: 18°C

Prea multe reproșuri nu poți să-i aduci Greciei când vine discuția vacanțelor și a concediilor – abundă în insule, plaje, natură, cultură și tot tacâmul. Noi am înclinat balanța în favoarea celei mai mari insule – Creta – pentru luna martie. Spre deosebire de alte orașe grecești care obișnuiesc să intre în concediu pe perioada iernii, Heraklion (cel mai mare de pe insulă) n-are niciun gând de leneveală. Odată îndepărtată tentația existatului cu orele la malul mării, îți rămâne timp berechet să tot cercetezi istoria locului, să iei la rând Muzeul de Arheologie, Palatul Knossos, Catedrala Sfânta Mina și zidurile venețiene și să mai faci o vizită orașului Rethimno, aflat la vreo 70 și-un pic de kilometri de Heraklion.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •