Vizite ghidate în spațiile istorice ale Palatului Regal, sâmbătă și duminică

Muzeul Național de Artă al României vă invită, pe 21 și 22 martie, să participați la o serie de vizite ghidate în spațiil istorice recent restaurate din corpul central al Palatului Regal – Sufrageria Regală, Sala Tronului şi Scara Voievozilor.

Cu acest prilej poate fi vizitată şi expoziţia Fragmente de memorie – Portrete Regale. Palatul Regal, care îşi propune să reconstituie momente din istoria familiei regale (în anexa Sălii Tronului) şi a Palatului Regal (în anexa Sufrageriei Regale). Fotografii de epocă, planuri ale clădirii, piese de mobilier, portrete regale şi obiecte disparate ajunse până la noi sunt astăzi expuse în calitatea lor de supravieţuitori ai unor vremuri apuse.

Vizitele au loc astfel: sâmbătă, de la orele 11.30, 14.00 şi 16.30, iar duminică, de la orele 11.30, 14.00 şi 16.30.

Participarea la aceste vizite ghidate nu necesită programare prealabilă. Vizitatorii sunt rugaţi să se prezinte cu treizeci de minute în avans la casa de bilete de la parterul Galeriei Naţionale, pentru achiziţionarea biletelor de acces. Participarea se face în limita locurilor disponibile. Pentru grupuri organizate, însă, este necesară programarea vizitei, în alte zile decât cele menţionate, la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro.

Durata va fi de aproximativ o oră, iar tarifele sunt variabile. Prețul întreg este 20 de lei, cel pentru pensionari este 10, iar elevii și studenții plătesc 5 lei. Taxa de fotografiere (fără bliţ şi trepied) este 100 lei, iar taxa de filmare (amatori) este de 150 de lei. Taxa de ghidaj este de 100 lei/oră pentru limba română sau de 200 lei/oră pentru limbile engleză şi franceză.

(Foto: Șapte Seri)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •