Wellness-ul și performanţa – două elemente care se îmbină perfect la Luxoft

de Monica Vieriţa, HR & Operations Director, Luxoft

luxoft 1Pentru că cei mai mulți dintre noi activăm într-un mediu de piață competitiv, pentru că ne dorim să fim cât mai buni şi lucrăm contra cronometru, se întâmplă, de multe ori, să nu respectăm programul normal de hrană, somn şi mișcare. Astfel, intervine stresul, care creează un dezechilibru în organism.

Tocmai din acest motiv, pentru a evita presiunea exercitată de stres asupra angajaților săi, Luxoft România îi îndeamnă să participe la cât mai multe activități recreative.

Și pentru că fiecare angajat este unic, compania nu încearcă doar să ofere fiecăruia beneficiul pe care și-l dorește şi de care are nevoie, ci şi să creeze un mediu relaxat, pentru a încuraja comunicarea, lucrul, dar şi distracția în echipă.

Sunt câteva iniţiative care au avut mare succes şi pe care le reluăm în fiecare an. Un exemplu mai recent este Campionatul de tenis al Luxoft România, care a durat trei săptămâni, timp în care s-au jucat 24 de meciuri. Am găsit o locaţie perfectă, aproape de birourile noastre, care le permite colegilor să se deplaseze la antrenamente și meciuri ori de câte ori îşi doresc. Anul acesta a fost deja al doilea în care s-a organizat competiţia, la care au participat 40 de jucători şi un număr şi mai mare de suporteri.

Fotbalul are însă o tradiţie şi mai mare la Luxoft. Astfel, în România, s-au jucat zece campionate anuale, la care au participat echipe din toate proiectele. Tratăm competiţia foarte serios, meciurile finale fiind arbitrate de către profesionişti. La o scară mai mare, anul acesta a fost organizat pentru prima dată Campionatul European de Fotbal Luxoft, unde s-au întâlnit cele mai bune echipe din fiecare organizaţie. Echipa din Bucureşti s-a clasat pe locul doi, o performanţă foarte bună, care ne motivează să ne pregătim pentru 2015.

Sportul consolidează legătura care se creează între colegi, aduce împreună atât sportivii, cât şi susţinătorii. Evident, după fiecare eveniment, sărbătorim împreună.

Starea de wellness, promovată în cadrul companiei Luxoft, nu este susținută doar ocazional, prin organizarea campionatelor sportive. Prin programul „Go Green”, recent implementat, am pus la dispoziția angajaților LuxBikes – bicicletele Luxoft, cu ajutorul cărora colegii se pot deplasa pe distanţe scurte, fie că vorbim despre întâlniri în alte sedii, fie despre o plimbare scurtă sau un prânz în zonă.

De asemenea, pentru a încuraja un mod de viaţă sănătos, le oferim periodic angajaţilor fructe proaspete. Încercăm să profităm de orice prilej de sărbătoare, organizând fie mici petreceri interne cu tort şi baloane, fie ieşiri în parc, de 1 iunie, alături de copii, întâlniri cu Moş Crăciun sau petreceri de sfârşit de an.

Sălile de recreere contribuie, de asemenea, la starea de wellness, aşa că am amenajat în fiecare sediu o zonă cu console de jocuri, fussball, biliard sau tenis de masă.

Pentru noi, ieşirile la teambuilding sunt o ocazie de a promova jocurile de echipă în aer liber – drafting, tras cu arcul, escaladă şi drumeţii. Şi mai important, în fiecare an, departamentul de Resurse Umane sponsorizează o echipă internă de alpinişti decişi să cucerească, în timp, cele mai înalte vârfuri de pe cele şapte continente.

Sălile noastre de training nu sunt dedicate doar cursurilor specifice industriei în care activăm, ci şi unor workshop-uri cu tematică dedicată parentingului, nutriţiei,
work-life balance-ului, stres managementului.

Pentru a oferi echilibrul necesar, şi conceptul de work-life balance este foarte important. Împreună cu departamentul de resurse umane, cu cel de marketing şi cu managerii de proiecte, dezvoltăm activități care să răspundă nevoilor unor proiecte care au ritmuri de dezvoltare, obiective şi tipuri de management diferite. Pentru că wellness nu înseamnă doar suma beneficiilor sau a programelor derulate. În primul rând, trebuie să aibă loc alinierea la felul în care înţelegem să colaborăm, să livrăm şi să fie în concordanţă cu valorile asumate.

Ne implicăm mult în zona de CSR, sunt multe proiecte cărora le dedicăm energie, timp şi, desigur, alte resurse, pe care însă nu le promovăm. Este important pentru noi să putem ajuta comunitatea în care ne-am dezvoltat, să sprijinim iniţiative educaţionale, de mediu, din dorinţa de a fi acolo pentru cei care au nevoie. A te implica în activităţi de acest tip atrage după sine o satisfacţie care contează mult mai mult pentru echipă şi pentru cei care decid să-şi dedice o parte din timp unei cauze nobile. Avem colegi care participă la maratoane ori fac fundraising pentru diferite asociaţii. Sunt iniţiative pe care le sprijinim şi încurajăm, pe care le susţinem, de fiecare dată.

Suntem mereu în contact cu colegii noştri pentru a afla care sunt zonele unde putem face îmbunătăţiri, derulăm mici sondaje, la intervale regulate, pentru a urmări evoluţia proiectelor propuse şi pentru a identifica trendurile care ne ajută să ne menţinem poziţia în piaţă.