3 sfaturi de carieră pentru femeile de afaceri

femeie

Dacă ești o femeie antreprenor, cel mai probabil până acum ai primit multe mesaje conflictuale și confuze pe parcursul carierei tale. Unii oameni îți spun – și majoritatea lor cred – că femeile au toate competențele și oportunitățile necesare reușitei în afaceri. Alții preferă să se focuseze pe barierele și provocările cu care se confruntă femeile în mediul profesional actual.

Kelly Richards, CEO al The All Access Group, povestește despre exeperiența sa ca antreprenor: ”Mi-am petrecut cea mai mare parte a carierei mele în două industrii dominate de bărbați: entertainment și tehnologie. Rolurile mele s-au întins de la a fi producător pentru show-uri de talente până la coordonarea unor case de discuri sau a diviziei de muzică și entertainment de la Apple. Au existat provocări pe tot acest drum, bineînțeles, dar faptul că sunt femeie nu a fost niciodată un impediment. Dacă lansezi un business sau dacă lucrezi într-un mediu dominat de bărbați, genul tău nu trebuie să fie o piatră de moară.”

Richards a împărtășit cu inc.com trei skill-uri pe care le-a învățat pe parcursul carierei care ar trebui să fie de folos oricărei femei de afaceri:

  1. Fii pregătită să lucrezi cu ambele sexe. Cel mai bun mod de a depăși barierele și provocările este să faci abstracție de genul persoanelor cu care lucrezi. Dacă lucrezi foarte bine și dacă faci performanță într-un domeniu este complet irrelevant dacă ești femeie sau bărbat. Pentru a ajunge la acel nivel de confort, nu te gândi și nu supra-analiza tot ce faci la birou. De prea multe ori femeile încearcă să se comporte ca bărbații atunci când sunt în preajma acestora, ceea ce este o greșeală. Femeile sunt mai bune la a sesiza oportunitățile, la a observa detalii și la a fi diplomate, acestea fiind atributele pe care ar trebui să se concentreze.
  1. Ascultă-ți vocea interioară. Ai încredere în intuiția ta și fii sigură pe tine în orice situație de business. Nu ai de ce să ai vreo teamă în a-ți exprima ideile sau părerile îndiferent de compania în care te afli, iar dacă întâmpini rezistență, convinge oamenii să încerce perspectiva ta pentru o durată scurtă de timp pentru a se convinge dacă ai dreptate sau nu.
  1. Înconjoară-te de oameni minunați. Trebuie mereu să te vezi ca un lider și să petreci timp în compania unui grup divers de oameni, dar care toți sunt optimiști și orientați spre soluții. Ei te vor ajuta să îți descoperi punctele tari și punctele slabe, te vor ajuta să te cizelezi și să evoluezi sănătos. Ar fi recomandat și să ai un coach în viața ta care să îți accelereze procesul de evoluție profesională.

”Ca femeie care lucrează într-o industrie condusă de bărbați, cel mai bun sfat pe care pot să vi-l dau este să nu vă mai gândiți la asta. La finalul zilei, parteneriatele și succesul se referă de fapt la respect, perseverență și poftă de muncă, în niciun caz la genul celui care le manifestă,” adaugă Richards.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •