Ambasada SUA: Modpack System este „Antreprenorul lunii august”

Ambasada SUA a desemnat compania Modpack Systems drept „Antreprenoul lunii august”. Modpack System este o companie fondată în judeţul Prahova de fraţii Bogdan şi Valentin Mălăescu, care se ocupă cu  soluţii de ambalare particularizate.

„În prezent, Modpack System este ea însăşi o companie multinaţională care desfăşoară operaţiuni în Polonia şi are un punct de lucru la Praga, Modpack System Czech. Obiectivul său este ca în următorii ani să îşi asigure un loc de frunte printre companiile europene specializate în producţia de ambalaje din lemn şi alte soluţii de ambalare. Îi felicităm pentru ambiţie. Aflându-ne aici, în acest sediu ce reprezintă o substanţială nouă investiţie, îmi este clar că Modpack System crede în potenţialul României şi mizează pe continuarea dezvoltării. De asemenea, este evident că Modpack şi clienţii săi americani ajută la consolidarea robustei fundaţii pe care este întemeiată componenta economică şi comercială a parteneriatului nostru strategic”, a spus Dean Thompson, Însărcinat cu Afaceri al SUA ad-interim la Bucureşti.

Povestea companiei

Modpack System a fost fondată în 2007 de fraţii Bogdan şi Valentin Mălăescu. Fondatorii au înţeles că firmele care produc pentru export vor avea nevoie de soluţii de ambalare particularizate de primă clasă. Pentru a-şi trimite produsele în întreaga lume în siguranţă şi a consolida locul României în cadrul importantelor reţele mondiale de producţie, aceste companii căutau parteneri locali de încredere, care să răspundă cerinţelor lor, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA. Modpack a venit în întâmpinarea acestor cerinţe. Astăzi, compania şi-a câştigat loialitatea şi recomandări din partea unor companii din întreaga lume, printre care se numără importanţi producători americani prezenţi în România, precum Ford, General Electric şi Timken.

„În mod evident, fraţii Mălăescu cred că firmele multinaţionale oferă extraordinare oportunităţi de dezvoltare companiilor locale. Modpack este un excelent exemplu al modului în care se poate face acest lucru”, se mai precizează în comunicatul emis de Ambasada SUA.

Al optulea premiu

Prin programul „Antreprenorul lunii”, Ambasada SUA aduce în prim plan antreprenori care valorifică oportunităţile unice existente în diverse sectoare industriale şi regiuni din România și care au înţeles potenţialul unei idei noi, iar apoi au venit cu o abordare plină de curaj, menită să transforme ideea în realitate.

Până în prezent, au mai fost acordate șapte premii: pentru luna ianuarie, titlul ”Antreprenorul lunii” a fost primit de Lucian Neacşu, proprietarul producătorului de vinuri Senator Wine; pentru luna februarie, titlul a ajuns la Andrei Pitiş, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Investitorilor în Software; pentru luna martie, premiul a ajuns la Cooperativa Agricolă Lunca Someşului Mic; pentru luna aprilie, la Atelierul de Pânză, iar pentru luna mai, la compania MIRA Rehab. În luna iunie, premiul a ajuns la Alexandra Lipovan, fondatoarea clătităriei ClaTos, iar în luna iulie, Ambasada SUA a premiat firma de catering Cobrali 2000 SRL.

(Foto: Facebook U.S. Embassy Bucharest)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •