Cobrali 2000 SRL, desemnată „Antreprenorul lunii iulie” de către Ambasada SUA

Ambasada SUA a ales compania de catering Cobrali 2000 SRL drept câștigătoare a premiului „Antreprenorul lunii iulie”. Distincția i-a fost înmânată lui Dănuț Constantinescu, unul dintre proprietarii afacerii.

Firma Cobrali, fondată în anul 2000, de familia Constantinescu, din Caracal, oferă servicii de catering pentru baza militară de la Deveselu, dar le pune la dispoziție americanilor și alte servicii, cum ar fi cazare, spălătorie și organizare de evenimente festive.

„Pentru noi este foarte importantă această distincție. Este o mare onoare. Mă bucur că am fost aleși noi să fim cei premiați, dintre toate companiile care au colaborat cu structura bazei militare de la Deveselu. Este, practic, o încununare a efortului pe care eu și cu familia mea l-am depus. Pentru viitor, dorim să demonstrăm tuturor că nu a fost o alegere greșită“, a declarat Dănuț Constantinescu.

Diploma și placheta au fost înmânate lui Dănuț Constantinescu  de către însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Dean Thompson.

„Ambasada SUA felicită familia Constantinescu pentru succesul afacerii COBRALI 2000 SRL. Firma lor ne reaminteşte că extinderea parteneriatului militar SUA-România nu doar consolidează legăturile noastre militare, ci şi generează nenumărate oportunităţi economice, inclusiv pentru afacerile locale, de familie. Pe măsură ce România continuă să se dezvolte, va avea de câştigat graţie antreprenorilor care înfiinţează noi companii, le adaptează şi le reformează pe cele vechi şi conduc ţara spre viitor”, a transmis Ambasada SUA, printr-un comunicat de presă.

Povestea afacerii

Familia din Caracal a început cu un mic restaurant în două spaţii închiriate. Odată cu dezvoltarea afacerii, a adăugat un motel, o piscină, o sală de evenimente şi a reuşit să cumpere spaţiile în care îşi desfăşura activitatea.

În 2013, când au început lucrările de construcţie la baza militară de la Deveselu şi mica firmă era deja cunoscută, familia Constantinescu a înţeles că prezenţa militară poate fi o oportunitate de afaceri. După efectuarea de investiţii suplimentare în firmă, familia Constantinescu a reuşit să îşi intensifice activitatea pentru a furniza constant servicii de calitate bazei, extinzând şi dezvoltând astfel afacerea.

„În fiecare zi, firma familiei Constantinescu livrează sute de porţii de mâncare caldă soldaţilor staţionaţi la baza de la Deveselu, asigurând totodată şi servicii de catering personalizate pentru demnitarii militari care vizitează baza şi pentru evenimente speciale“, a precizat Dean Thompson la înmânarea premiului.

La ora actuală, firma pe care o deține familia Constantinescu în Caracal livrează zilnic 150-200 de porții de hrană militarilor români și americani și reprezentanților firmelor care lucrează în baza de la Deveselu, dar au fost perioade când firma a produs și livrat chiar și 250-300 de porții de mâncare la Deveselu, de trei ori pe zi (mic dejun, prânz și cină).

Al șaptelea premiu

Prin programul „Antreprenorul lunii”, Ambasada SUA aduce în prim plan antreprenori care valorifică oportunităţile unice existente în diverse sectoare industriale şi regiuni din România și care au înţeles potenţialul unei idei noi, iar apoi au venit cu o abordare plină de curaj, menită să transforme ideea în realitate.

Până în prezent, au mai fost acordate cinci premii: pentru luna ianuarie, titlul ”Antreprenorul lunii” a fost primit de Lucian Neacşu, proprietarul producătorului de vinuri Senator Wine; pentru luna februarie, titlul a ajuns la Andrei Pitiş, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Investitorilor în Software; pentru luna martie, premiul a ajuns la Cooperativa Agricolă Lunca Someşului Mic; pentru luna aprilie, la Atelierul de Pânză, iar pentru luna mai, la compania MIRA Rehab. În luna iunie, premiul a ajuns la Alexandra Lipovan, fondatoarea clătităriei ClaTos.

(Foto: commons.wikimedia.org)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •