Cum se transformă o afacere mică într-o franciză de succes

Cum se transforma o afacere mica intr-o franciza de succes

Mulți proprietari de afaceri visează să-și vadă firma crescând – nu numai pentru împlinirea lor, ci în speranța de a vinde în cele din urmă acea afacere și de obține un profit valoros

Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie adesea de o mulțime de investiții de capital pentru a impulsiona creșterea afacerii – cu excepția cazului în care alegeți să o transformați într-o franciză.

Francizarea afacerii dvs. mici înseamnă, în esență, că vă puteți extinde afacerea folosind „banii altor persoane”. În timp ce acest lucru poate fi adevărat, există încă alte costuri implicate și o mulțime de muncă pentru a finaliza procesul.

Luați în considerare conceptul și modelul dvs. de afaceri

Primul dvs. port de apel este să vă gândiți la conceptul / modelul dvs. de afacere și dacă este viabil să deveniți o franciză. Este posibil să oferiți același serviciu ca oricine altcineva, dar aveți o întorsătură unică asupra acestuia? Dacă nu, ce ar obliga un francizat să cumpere franciza pentru a-și începe propria afacere cu aceleași servicii?

Examinați dacă aveți un punct de vânzare unic (USP), un nume de marcă stabilit sau un succes demonstrat, cu planuri organizate sau tehnici rafinate.

Acestea sunt toate elementele care vor încuraja un francizat să vă francizeze afacerea de la început de la final.

Vreți ca acest conceptul să apeleze atât la consumatori, cât și la francizați și să nu depindeți de propria dvs. personalizare pentru a vă dezvolta. Cu alte cuvinte, conceptul dvs. trebuie replicat de toată lumea.

Obțineți cât mai multe sfaturi posibil

Este posibil să fiți un om de afaceri experimentat, dar dacă aceasta este prima dvs. franciză, va trebui să vă ridicați mâna și să cereți ajutor.

Aceasta este o parte din franciza dvs. de afaceri mici, care necesită un anumit capital, dar este o investiție care vă permite să profitați la maximum de franciza dumneavoastră, scrie business.com 

Cum se transformă o afacere mică într-o franciză de succes

Este esențial să solicitați sfaturi de la cineva care știe ce face și poate rezolva problemele înainte ca acestea să escaladeze și să devină mari probleme. De aceea este întotdeauna o idee bună să vorbiți mai întâi cu un avocat sau consultant de franciză și să vă asigurați că gândiți cu atenție și planificați bine etapele.

Pregătiți-vă afacerea mică pentru o schimbare

Trebuie să înțelegeți că rolul dvs. în afacere se poate schimba atunci când deveniți francizor. Nu veți mai fi responsabil doar pentru desfășurarea afacerii dvs., ci și pentru susținerea francizelor și vânzarea de francize. Va trebui să renunțați la o parte din controlul pe care l-ați avut anterior în afacerea dvs. și să vă delegați sarcinile altcuiva.

Întrebați-vă dacă sunteți bucuros să renunțați la o parte din acest control și să faceți un pas înapoi din operațiunile dvs. de afaceri pentru un timp. Dacă sunteți atât de conectat cu conceptul de afacere, încât nu puteți suporta gândul ca altcineva să preia controlul, atunci franciza nu este potrivită pentru dvs.

Alegeți francizații cu înțelepciune

O mare greșeală pe care o fac mulți francizori este că vor să-și vadă afacerea crescând cât mai repede posibil, astfel încât să vândă francize aproape oricui. Pentru ca franciza dvs. să reușească, este vital să alegeți francizorii potriviți. Adesea, veți găsi că francizorii perfecți lucrează deja pentru afacerea dvs.

Atunci când alegeți un francizat pentru afacerea dvs., capitalul nu este întotdeauna la fel de important ca și găsirea persoanei potrivite care crede în modelul dvs. de afaceri. Veți fi angajat cu francizatul dvs. pentru întreaga relație de lucru și este vital să alegeți persoanele auto-motivate.

Pe măsură ce crește microîntreprinderea dvs., păstrați atenția asupra membrilor personalului care au obiective și valori care se aliniază cu modelul dvs. de afaceri și care au demonstrat loialitate în trecut. Aceștia vor fi cei mai buni pentru preluarea unei francize atunci când este timpul să vă duceți afacerea la nivelul următor.

Asigurați sprijinul adecvat pentru întreprinderile mici

Lucrarea nu se oprește odată cev-ați vândut franciza. Dacă doriți să reușească, atunci trebuie să oferiți multă îndrumare, suport și instruire francizatilor. Chiar dacă ați ales un angajat pentru a vă lua franciza, nu presupuneți că ei știu totul și nu au nevoie de ajutorul dvs.

Este în interesul dvs. ca francizele să se dezvolte, așa că trebuie să fiți acolo în timp ce își stabilesc afacerea și pentru primele câteva luni de funcționare.

Fitstop este un exemplu interesant al unei francize care pune la dispoziția francizorilor proprii angajați. În acest caz, formatorii personali oferă formare și sprijin pentru a ajuta francizatul să se dezvolte într-un mediu de afaceri. În acest fel, creșterea afacerilor este „structurată pe plan intern” prin intermediul loialiștilor și a ambasadorilor brandului.

Transformarea unei francize din întreprinderea dvs. mică este o mișcare extrem de plină de satisfacții și, dacă v-ați făcut timp și aveți grijă să finalizați pașii de mai sus, afacerea dvs. mică ar putea deveni într-o bună zi un nume renumit. Ce proprietar de afaceri mici nu visează asta?

Ca și în cazul oricăror decizii de afaceri, nu vă grăbiți să vă francizați afacerea. Asigurați-vă că motivele dvs. vin dintr-un loc bun, iar restul se va întâmpla în mod natural.

Sursa foto: Unsplash

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •