Articol de: Vera Iurcu
(Episodul II)
În primul episod, am intervievat-o pe Afrodita Blasius, care este Managing Partner la Bridge Communication, iar în timpul liber creează bijuterii pictate pe piele. Pentru ea, antreprenoriatul și un hobby creativ sunt parte a aceleiași respirații. În al doilea episod, povestim cu Dan Rusănescu, care se consideră un om norocos pentru că relația dintre meseria de bază și pasiunea are un numitor comun, și anume creativitatea.
Dan Rusănescu, Arhitect peisagist la Loisir Landscape Design.
Sunt arhitect peisagist. În anul 2016, am înființat Loisir – studio de arhitectură peisageră. Acest domeniu este încă la început în România, dar în plină expansiune. Cochetasem cu peisagistica încă din copilărie, în sensul că rupeam flori din parc pe care i le ofeream mamei mele și, uneori, fetelor pe care le simpatizam.
Echipa Loisir Landscape Design este formată din cinci oameni (deocamdată) și, în principal, ne ocupăm de proiectare, amenajare și execuție grădini, terase și spații verzi. Anul acesta, am finalizat și câțiva pereți vegetali: de la compoziția vegetală, până la adaptarea sistemului de irigație automat și, bineînțeles, montarea lor.
Sunt membru al brandului Les Ateliers Nomad, un studio specializat în video mapping, animație 3D și post-producție. Fondatorii studioului îmi sunt prieteni din copilărie și am început să colaborăm acum șase ani, când s-a lansat și trupa Moonlight Breakfast, pentru care am creat un proiect “video custom” care completează show-ul trupei.
Mă consider un om norocos pentru că relația dintre meseria de architect peisagist și cea de artist vizual are un numitor comun și anume creativitatea. Bineînțeles, în ambele cazuri trebuie să ai cunoștințe tehnice utile atunci când ai nevoie să găsești soluții optime pentru a adapta proiectul la orice spațiu.
Loisir îmi oferă șansa să creez spațiu, cromatică și atmosferă, iar la Moonlight Breakfast îmbin analogul cu lumea digitală.
Loisir îmi oferă șansa să creez spațiu, cromatică și atmosferă prin selecția și compoziția plantelor, prin culorile vegetației în cele patru anotimpuri și prin tot habitatul creat de o grădină.
Pe de altă parte, pentru Moonlight Breakfast, am ocazia să îmbin analogul (butaforia de cercuri) cu lumea digitală, adică softuri cu conținut video.
Recunosc că ideea de weekend îmi este ușor străină. Nu îmi structurez săptămâna în funcție de zilele lucrătoare sau de weekend, deși, de regulă, se întâmplă ca spectacolele trupei să aibă loc în weekend. În același timp, și unele amenajări peisagere se pot prelungi și în weekend. Așadar, timpul liber apare undeva între cele două job-uri.
Acest articol face parte dintr-o serie de materiale în care vă prezentăm oamenii din spatele unui birou. Rămâneți cu ochii pe Manager Express, pentru că urmează și alte povestiri interesante.