Bibiana Stanciulov, Magiun de Topoloveni: Dacă aș fi știut, aș fi luptat pentru o lege a magiunului de prune!

Dacă ar fi să se întoarcă în timp, unii dintre antreprenori ar schimba modul în care au realizat anumite lucruri în business-ul lor sau și-ar revizui ideile despre piață și evoluția ei. Alții şi-ar prioritiza altfel activitățile, pentru a face mai bine faţă problemelor. 

Pentru a avea perspectiva autentică a unui antreprenor, Manager Express a discutat cu Bibiana Stanciulov, director general al Sonimpex Topoloveni şi deţinătoarea licenţei Magiunului de Topoloveni, pe care îl produce din anul 2002, după ce a cumpărat fabrica din localitatea cu acelaşi nume.

”Cea mai mare greșeală pe care am făcut-o în dezvoltarea afacerii a fost aceea că am crezut că se vor respecta legile de proprietate intelectuală, că birocrația nu are o forță atât de mare, că în jurul meu sunt oameni cinstiți. Poate să pară naivitate, dar nu este. Regret că nu am știut că în România există un vid legislativ al standardelor minime de calitate, vid care le-a convenit tuturor celor care au încercat și au reușit să falsifice produse autentice, tradiționale, prin procesare sau prin «mărci proprii» obținute de hiper/supermarketuri”, a spus Bibiana Stanciulov, pentru Manager Express.