ING angajează peste 250 de experţi IT în hub-ul de software din România în următorii doi ani

Furnizorul de software care schimbă principiul de bază în recrutarea din IT

ING extinde hub-ul global de software din România și plănuiește ca în următorii doi ani să își mărească capacitatea la peste 500 de experți IT care vor dezvolta soluții software la nivelul grupului ING, parte din procesul de convergență către o singură platformă de digital banking.

La un an de la înființare, ING Software Development Center lucrează cu o comunitate de peste 250 de experți IT care dezvoltă aplicații și solutii software scalabile în toate țările în care ING este prezent, având misiunea de a îmbunătăți și uniformiza experiența clientului la nivel internațional. În prezent, hub-ul lucrează cu 11 sucursale din cadrul grupului, dezvoltând aplicații în domenii precum Core Banking, software ATM, Financial Markets, Data Management  etc., cu planul de a-și extinde serviciile în viitorul apropiat.

„Misiunea noastră este să dezvoltăm aplicații ce transformă banking-ul tradițional astfel încât clienții ING să beneficieze de o experiență personală, integrată și relevantă, oriunde s-ar afla. Proiectele pe care le dezvoltăm au impact internațional, la nivelul întregului grup ING, așadar căutăm să angajăm cei mai buni experți IT care să poată implementa aceste proiecte solicitante, într-o industrie care acum se reinventează. Pentru următorii 2 ani, obiectivul nostru este unul de creștere sustenabilă; ne dorim să ajungem să lucrăm cu peste 500 de experți IT de top și să ne extindem portofoliul de proiecte”, a declarat Marian Ion, CEO ING Software Development Center.

Printre proiectele curente ale hub-ului se numără: dezvoltarea unei platforme comune de Software pentru ATM,  ce va fi implementată la nivel european în 10.000 de ATM-uri ING, precum și dezvoltarea și administrarea soluțiilor de core banking pentru 5 sucursale din Europa, soluții ce susțin conturile și tranzacțiile clienților ING din țările respective.

ING Software Development Center a fost înființat în anul 2015 pentru a contribui la standardizarea aplicațiilor IT în cadrul grupului și uniformizarea serviciilor oferite de ING clienților săi, punând astfel bazele Next Generation Digital Bank. Ca jucător nou intrat pe piața de IT din România, ING Software Development Center are obiectivul de a deveni unul dintre principalii dezvoltatori de software pentru industria digital-bancară și un angajator de referința pe piața locală.

La nivel internațional, ING are strategia de a accelera transformarea digitală și a converge către o singură platfomă de digital banking. Investiția în transformarea digitală anunțată de ING Group se ridică la 800 milioane euro în perioada 2016 – 2021, la nivelul întregului grup.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •