Endava fuzionează cu Alpheus

Endava va fuziona cu Alpheus Solutions Ltd., o companie de consultanță cu sedii la Frankfurt și Londra, potrivit unui comunicat de presă remis Manager Express.

Concret, compania Alpheus a fost integrată în Endava Group, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, cu birouri în Londra, New York și Glasgow și centre de livrare în România și Republica Moldova.

Cele două companii speră că, prin fuziune, vor accelera expansiunea în țările vorbitoare de limba germană a modelului Endava de externalizare nearshore a serviciilor IT și vor consolida competențele de consultanță ale companiei.

„Am avut o colaborare de lungă durată cu Endava, am lucrat împreună pentru mai mulți clienți, iar între cele două culturi organizaționale există o potrivire neașteptat de bună. Am fost impresionat de capacitatea Endava de a crește dimensiunea proiectelor și de faptul că reușește să mențină standardele de calitate și focusul pe clienți în timp ce crește foarte rapid. Această fuziune extinde foarte mult gama de servicii și capabilități pe care le putem oferi clienților. Credem că Endava are toate șansele să devină cel mai important furnizor nearshore pentru Germania”, a declarat Justin Wilson, CEO Alpheus Solutions Ltd.

„Această fuziune va aduce un plus de expertiză care va consolida semnificativ capabilitățile Endava, precum și reputația și prezența companiei noastre în Germania. Cultura organizațională și echipele de management se potrivesc foarte bine, iar modelul nostru rapid de creștere va conduce la beneficii reciproce. Credem că împreună putem transforma clienții obținuți în urma acestei fuziuni în clienți mai mari, care vor beneficia de serviciile de calitate oferite de centrele nearshore din Europa de Est”, a completat John Cotterell, CEO Endava.

„În ultimele 12 luni, Endava a colaborat cu Alpheus pentru furnizarea de servicii către clienții actuali din Germania. Această colaborare de succes, precum și interesul tot mai mare pentru serviciile IT livrate din Europa de Est, a determinat această fuziune”, se mai arată în comunicatul citat.

Organizația care rezultă în urma acestei fuziuni va funcționa sub numele Endava și, în completare la serviciile de consultanță oferite de Alpheus, va livra pe piețele de limba germană servicii de Dezvoltare Software, Digital Media, Testare Software, Management Aplicații Software și Servicii Cloud.

Pentru echipele din centrele de dezvoltare și suport pe care Endava le are în România, și care în prezent numără peste 1.000 de angajați, această fuziune reprezintă o oportunitate suplimentară pentru a se implica în mai multe proiecte pentru clienți din țări cum ar fi Germania, Austria și Elveția.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •