Ernst & Young România are un nou Director Executiv şi lider al echipei de Asistenţă pentru îmbunătăţirea performanţei

Andrei Benghea-Malaies_EYAndrei Benghea-Malaieş se alătură Ernst & Young România în calitate de Director Executiv şi lider al echipei de Asistenţă pentru îmbunătăţirea performanţei. În acest rol, Andrei va sprijini eforturile companiei de a-şi extinde portofoliul de clienţi şi gama de servicii oferite în departamentul de Asistenţă în afaceri.

Mă bucur să mă întorc în domeniul consultanţei şi să mă alătur unei companii de talia Ernst & Young. Este un pas important în cariera mea şi îmi propun să sprijin compania pentru a crea plus-valoare la cel mai înalt nivel pentru partenerii săi, în cât mai multe şi mai diverse arii. Experienţa pe care am acumulat-o până acum în consultanţă de management dar şi în poziţii de conducere sau de execuţie, va oferi o nouă perspectivă asupra serviciilor de asistenţă în afaceri pe care le oferim pe piaţa locală”, explică Andrei.

Andrei are 10 ani de experienţă în servicii profesionale pentru companii multinaţionale locale şi din Europa Centrală şi de Est, alături de firmele de consultanţă McKinsey şi Rennaissance Advisors – unde a fost şi Partener fondator. Andrei a avut, de asemenea, o activitate susţinută în sectorul public: a fost Şef de Cabinet în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, membru al Consiliilor de Administraţie ale Imprimeriei Naţionale, ale Loteriei Naţionale, CFR şi Româniafilm. Ulterior a fost numit  de către Fondul Proprietatea membru fără drept de vot în Consiliul de Administraţie al Transelectrica. În ultimul an, înainte să se alăture Ernst & Young, Andrei Benghea-Malaieş a ocupat pentru scurt timp funcţia de Chief Executive Officer al Transelectrica.

Observăm o nevoie în creştere de servicii integrate de consultanţă în rândurile clienţilor noştri, în principal datorită provocărilor pieţei, dar şi datorită limitărilor soluţiilor de finanţare. În acest context, Andrei va contribui la optimizarea şi diversificarea serviciilor noastre de asistenţă în afaceri, prin integrarea ofertei noastre de la nivelul ariilor de expertiză cu cea specifică din industriile noastre prioritare”, declară Saulius Adomaitis, Partener şi Lider al Departamentului de Asistenţă în Afaceri al Ernst & Young Romania.

Piaţa serviciilor profesionale este în continuă evoluţie, odată cu schimbările şi tendinţele din industriile importante la nivel local şi regional. Am ales astfel să dezvoltăm aria serviciilor de Asistenţă în afaceri cu soluţii pentru creşterea performanţei clienţilor dintr-o perspectivă funcţională şi de industrie. În acest context, Andrei va contribui la efortul multi-disciplinar prin care răspundem nevoilor clienţilor noştri şi provocărilor unei pieţe tot mai dinamice”, adaugă Bogdan Ion, Country Managing Partner, Ernst & Young România.

Andrei deţine o diplomă MBA din partea INSEAD şi este absolvent al Academiei de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de administrarea afacerilor în limbi străine.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •