Interviu Gabriel Măţăuan, vicepreşedinte HR la Roşia Montană Gold Corporation

Interviu Gabriel Măţăuan, vicepreşedinte HR la Roşia Montană Gold Corporation

În urmă cu şase luni, Gabriel Măţăuan, 50 de ani, s-a alăturat Roşia Montană Gold Corporation (RMCG) pe poziţia de vicepreşedinte resurse umane.

Cu o experienţă de zece ani în compania producătoare de ciment Lafarge, tot în zona de resurse umane, şi un doctorat în sociologie, Măţăuan spune că nu pachetul salarial – comparabil cu cel anterior – l-a atras la postul oferit de RMGC, ci posibilitatea de a fi parte a unui proiect care îşi propune să stabilească standarde ridicate în industria minieră.

“Până să mi se facă propunerea, ştiam despre Roşia Montană ce ştie orice român, ce vezi prin ziare sau la televizor. N-aveam o părere calificată, nu ştiam dacă este un proiect bun sau rău. Eram conştient de faptul că este un proiect controversat şi aveam o poziţie mai degrabă neutră. Cred, totuşi, că înclinam spre „da“, pentru că citisem câteva materiale contra proiectului şi văzusem mai multă emoţie şi mai puţine argumente raţionale. Iar pe mine, de regulă, lucruri de genul acesta mă pun din start de partea cealaltă a baricadei“, explică vicepreşedintele pe resurse umane al RMGC, companie înfiinţată în anul 1997, în judeţul Alba, în care acţionari sunt compania minieră de stat Minvest Deva – cu 19,31%, Gabriel Resources – cu 80,46% şi alţi acţionari minoritari – cu 0,23%. Ulterior, când i s-a făcut propunerea, Măţăuan a început să se intereseze, să citească, să vadă despre ce este vorba.

„Veneam dintr-un business care, printre altele, sapă găuri în pământ fie pentru a face ciment, fie pentru a extrage piatră, şi ştiam că, în general, aceasta este o industrie unde standardele de mediu, sociale, comunitare şi de responsabilitate socială sunt înalte. Ca atare, mă îndoiam că cineva ar face un proiect de o aşa amploare fără să ţină cont de aceste standarde şi evident că bănuiala mi s-a confirmat: proiectul Roşia Montană nu numai că este perfect aliniat normelorâ internaţionale, dar are chiar şansa de a îmbunătăţi standardele industriei“.

Pe de altă parte, Măţăuan spune că una din particularităţile care l-au atras la acest proiect este crearea unui mare număr de locuri de muncă. „Vom crea în jur de 2.300 de locuri de muncă în perioada de construcţie a proiectului, care va dura doi ani, şi în jur de 900 de locuri de muncă în perioada de operare, acestea fiind locurile de muncă directe. Însă efectul de antrenare al acestei industrii este destul de pronunţat şi putem estima un factor de multiplicare de patru, adică patru locuri de muncă indirecte pentru fiecare loc de muncă direct.

Aşadar, potrivit estimărilor noastre, s-ar putea crea în perioada de operare, când vom avea 900 de angajați, până la 3.600 de locuri de muncă în zona Roşia Montana“. În măsura în care toate avizele vor fi obținute, construcția minei ar putea începe, cel mai probabil, în primăvara anului viitor. Până acum compania a investit peste 400 milioane de dolari în proiectul Roșia Montană, iar investiția totală va atinge aproape două miliarde de dolari. Măţăuan crede că, odată cu începerea proiectului, şi alţi jucători din industrie vor fi încurajaţi să investească în zonă. 99% din locurile de muncă sunt pentru români.

Aşteptările oamenilor din satele comunei Roşia Montană sunt foarte mari, iar susţinerea proiectului este covârşitoare, peste 90%, potrivit lui Măţăuan. În acelaşi timp, gradul de neocupare a forţei de muncă în zonă este foarte mare, aproximativ 80%, şi nu pare să existe alternativă la acest proiect în momentul de faţă. “În Roşia suntem practic singurii angajatori”.

În prezent, numărul angajaţilor din RMGC ajunge la 350 de persoane, dintre care aproximativ 25-30 se află în Capitală. „Important este că locurile acestea de muncă, 99% dintre ele, sunt pentru români, deci temerile că vor veni numai străini nu sunt justificate.

Sigur că vom aduce şi câţiva specialişti străini, pentru că vorbim de o tehnologie care are nevoie de o expertiză specifică, poate şi câţiva manageri, dar cea mai mare parte a acestor locuri de muncă vor fi ocupate de oameni din zonă“, explică Măţăuan. În faza de construcţie, aproximativ 20-30 angajaţi ar putea veni din străinătate pentru lucrări mai speciale.

“Este important de menţionat că nu există posturi pentru români şi posturi pentru străini. Dacă vom găsi local competenţele necesare, va fi foarte bine. Pe de altă parte, aparţinem. Uniunii Europene şi oricine poate aplica pentru un post la noi”, explică Măţăuan, precizând că salariul minim
în companie este puţin mai mare de 1.000 de lei pe lună pentru un full time job. Cu acest salariu sunt plătiţi muncitorii necalificaţi. Roşia Montană are 16 sate, dintre care numai patru sunt afectate de proiect, adică un sfert din suprafaţa comunei, potrivit vicepreşedintelui de HR. “În acest proiect sunt patru zone protejate, una dintre ele este centrul istoric al comunei care va rămâne un cartier animat unde vrem să dezvoltăm diverse servicii. Azi, dacă mergi în Roşia, n-ai unde să bei, n-ai unde să mănânci, sigur, există un hostel şi o pizzerie, care sunt, însă, departe de nivelul aşteptat de turişti”.

200 de angajări anul acesta

În faza de construcţie a proiectului vor fi recrutaţi ingineri, tehnicieni specialiști, dar şi personal administrativ. De asemenea, va fi nevoie de sudori, fierari betonişti, tâmplari, dulgheri, zidari, electricieni sau mecanici. Apoi vor fi oameni care vor lucra pe utilajele mobile, buldozere, excavatoare, încărcătoare frontale, dumpere sau camioane. Pentru operaţiunea minieră va fi nevoie de oameni, ca în orice fel de carieră: operatori utilaje mobile, operaţii foraj-minaj şi transport. De asemenea, uzina de procesare va avea nevoie de operatori în camera de control, personal de întreţinere, dar şi mecanici sau electricieni. O parte din joburile din faza de construcţie se vor regăsi şi în faza de operare.

“În momentul de faţă, nu se pune problema de recrutare masivă, pentru că perioada de avizare va mai dura, după estimările noastre, până în primăvara lui 2012. Aşadar, dacă lucrurile merg bine, anul viitor începe faza de construcţie“, explică Măţăuan.