Planul de ieșire din insolvență al Kodak a fost aprobat

Planul de ieșire din insolvență al Kodak a fost aprobat

La 19 luni după ce Kodak a solicitat oficial intrarea în insolvență, Tribunalul Statelor Unite ale Americii în probleme de faliment a acceptat, marți, planul de reorganizare al companiei, informează usatoday.com.

Eastman Kodak Co. poate să se pregătească de un nou început după toate reducerile de cheltuieli suferite în ultima perioadă și să se concentreze pe a deveni un lider pe piața de imprimare comercială, așa cum a declarat CEO-ul companiei, Antonio M. Perez.

Planul de reorganizare este denumit de americani, în termeni juridici, Capitolul 11. Capitolul 11 al legii insolvenței, permite, în SUA, unei companii să ceară protecție în ceea ce privește plata unor datorii. Compania întră într-un program prin care autoritățile veghează toate etapele ieșirii din insolvență și stabilește pașii care ar trebui urmați.

Atâta timp cât o companie face parte din acest program, nu are voie să cumpere, de exemplu, o altă firmă, să vândă o divizie, practic, nu se poate implica în acțiuni majore fără a cere aprobarea tribunalului.

Pentru Kodak, aprobarea planului de reorganizare nu este, însă, în totalitate benefic.

„Mulți își pierd beneficiile de pensionare. Declinul și falimentul Kodak este o tragedie pentru economia americană”, a declarat Allan Gropper, unul dintre judecătorii care s-a ocupat de caz.

Kodak a cerut intrarea în programul de protecție destinat companiilor aflate în insolvență în ianuarie 2012. Cotarea la bursa a companiei a scăzut în tot acest timp la 28%. Odată cu reorganizararea, însă, Kodak speră să redevină un brand puternic.

O primă schimbare importantă în viața Kodak va fi în 2014, când actualul CEO, Antonio Perez se va retrage din funcție.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •