Watson Pharmaceuticals, Inc. a devenit Actavis, Inc.

Watson Pharmaceuticals, Inc., compania-mamă a Actavis, a anunţat joia trecută preluarea denumirii Actavis, Inc. (NYSE:ACT) şi listarea acţiunilor pe Bursa din New York sub un nou simbol – “ACT”.

Programul multianual de rebranding al acesteia este în desfăşurare.

Reprezentanţii companiei şi-au anunţat intenţia de a schimba denumirea la finele anului trecut, după preluarea grupului Actavis. Ca urmare a alăturării celor două companii a luat naştere cea de-a treia mare companie de farmaceutice generice la nivel global, cu venituri cumulate pro-forma ce au depăşit 8 miliarde de dolari în anul 2012.

Actavis a lansat programul multianul de rebranding prin care se va face tranziţia tuturor unităţilor şi operaţiunilor globale la noua denumire şi logo Actavis, reunind toţi cei 17,000 de angajaţi sub o denumire unică, înregistrată şi protejată.

Operaţiunile din România vor fi în curând rebranduite cu noul logo al companiei, creat de Lippincott, renumita firmă specializată în identitate corporativă şi branduri.

Având operaţiuni în peste 60 de ţări şi ocupând o poziţie în top 10 în peste 33 de pieţe, Actavis reprezintă un jucător dinamic, recunoscut la nivel global pentru furnizarea de produse farmaceutice de înaltă calitate” a declarat Paul Bisaro, preşedinte şi CEO Actavis. “Vom continua să aplicăm planurile de integrare într-un mod cât mai rapid şi eficient, pentru a oferi servicii de cea mai înaltă calitate clienţilor şi acţionarilor la nivel global.”
Vineri, pe 25 ianuarie, la New York, compania a anunţat faptul că estimează câştiguri non-GAAP per acţiune diluată care să atingă pragul super al valorilor prevăzute anterior de la 5.85 dolari la 5.95 dolari, o creştere cu 25 de procente faţă de câştigurile non-GAAP înregistrate în 2011. Compania aşteaptă venituri totale în valoare de 5.9 miliarde de dolari in 2012, o creştere cu 29 procente faţă de 2011.

“2012 a fost un an de referinţă pentru compania noastră care şi-a consolidat poziţia de lider pe piaţa globală de farmaceutice” a declarat Bisaro. “Veniturile totale au crescut cu aproximativ 29%, câştigurile non-GAAP per acţiune au crescut cu 25 %, iar fluxul numerar generat din operaţiuni a depăşit 600 de milioane de dolari”.

Obiectivele strategice ale companiei în 2013 urmăresc extinderea activităţii la nivel global. Vor fi avute în vedere consolidarea poziţiei pe pieţele-cheie şi extinderea portofoliului, punându-se accent pe dezvoltarea produselor OTC şi a celor injectabile pe pieţele internaţionale.

Despre Actavis
Actavis, Inc.(NYSE:ACT) este lider mondial în rândul companiilor internaţionale de farmaceutice integrate. Compania este axată pe dezvoltarea, producţia şi distribuţia produselor farmaceutice generice, biosimilarelor şi a produselor de brand. Sediul companiei la nivel global se află în Parsippany, New Jersey, SUA, iar sediul la nivel internaţional se află la Zug, în Elveţia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •