Mai puțin de trei luni până la World Credit Congress & Exhibition!

Mai puțin de trei luni până la World Credit Congress & Exhibition!

România a fost aleasă în premieră în Europa Centrală și de Est ca țară gazdă pentru “World Credit Congress & Exhibition”. Organizatorii – ICM Capacitación Integral și Leadership Events -, în parteneriat cu Doingbusiness.ro și Business Mark, estimează o participare de 600 de specialiști din sectorul financiar-bancar, al creditului comercial și al colectării de creanțe și serviciilor conexe. Congresul reprezintă platforma ideală pentru interacțiunea specialiștilor din piața financiară, bancară, a consultanței / serviciilor financiare, profesioniști care activează la nivel global.

Contextul: în ape necartografiate

Mediul economic actual este caracterizat de volatilitate, iar creșterea economică globală este amenințată de incertitudine (sau certitudinea unor evoluții negative, care se manifestă deja). Atitudinile băncilor centrale la nivel mondial dau semnale greu interpretabile de către piață, atât prin dimensiunea și natura măsurilor de politică monetară aplicate, cât și prin întinderea lor în timp. Principalul element de certitudine este reprezentat de implicațiile directe asupra mersului creditului global și de majorarea riscurilor asociate creditării / colectării creanțelor, riscuri care pot f,i totuși, limitate. În condițiile în care la nivelul zonei Euro, politica monetară nu este suficientă pentru a inversa tendința prezentă de inhibare a creșterii economice, Banca Centrală Europeană a luat decizii istorice pentru impulsionarea creșterii economice.

  • Trăim incipiența unei stagnări seculare?
  • Care sunt instrumentele sectorului financiar pentru a se adapta, dezvolta și funcționa în condițiile ,,noului normal’’ economic?
  • Ce înseamnă pentru piața creditului planul statelor G20 de a genera creștere economică suplimentară, la nivel global, de 2% în fiecare an (prin reforme inițiate de FMI și OECD)?
  • Cum a reușit sectorul bancar din zona Euro, în ciuda ratelor negative de dobândă din 2015, să își majoreze activele, iar randamentul capitalului, măsurat prin Return on equity (ROE) să se majoreze de la 3,5% în 2014, la 5,7% în 2015 – care în condițiile unei inflații zero reprezintă și randamentul real?
  • Cu politica monetară îndreptată spre normalizarea inflației, specialiștii apreciază că este nevoie urgentă de măsuri pentru creștere economică suplimentară, pentru reducerea deficitului de activitate economică și, implicit, a șomajului. Ce înseamnă pentru piața creditului și a creanțelor faptul că Banca Centrală Europeană va folosi toate, dar chiar toate politicile disponibile? Și ce efect va fi asupra economiilor și sectorului financiar bancar/ non-bancar din Europa Centrală și de Est (inclusiv din România)?

În mod categoric, indiciile vor fi disponibile pentru participanții la “World Credit Congress & Exhibition”, din luna iunie, de la București. La fel și scenariile și instrumentele de limitare a celor negative, care vor fi aduse la cunoștința managerilor de top din domeniul creditului, finanțelor și vânzărilor de servicii financiare, care vor alege să participe la cea de-a cincea ediție a congresului.

Obiectivele congresului

Scopul Congresului este acela de a oferi participanților raționamente și practici relevante expuse de către personalități-cheie din sectorul public / instituțional / guvernamental și din cel privat, pentru a permite celor prezenți să deruleze o operare mai eficientă a propriilor companii prin dezvoltarea piețelor interne și externe și crearea unui cadru strategic pentru afaceri mai productive. Participanții vor cunoaște produse și servicii care îi vor sprijini în stimularea și creșterea propriei performanțe în afaceri. Strategiile de capitalizare rapidă vor fi abordate în cadrul Congresului prin intermediul practicilor fundamentale de operare, care includ dezvoltarea unor portofolii de active solide și atractive. Rezultatul este oferirea de către organizatorii Congresului pentru profesioniștii participanți a ocaziei de a obține și dezvolta calități critice necesare în mediul financiar actual.

Avantajele participării la Congres

Lucrările congresului permit accesul participanților la experiența de succes a specialiștilor internaționali în domenii-cheie de competență: servicii bancare și financiare, consultanță, colectare de creanțe.

Sunt asteptați la București personalități și lideri ai lumii financiare la nivel global, precum și profesioniști de talie internațională cu experiență pe tot globul, care controlează bugete de zeci și sute de miliarde de euro.

Totodată, la București, vor fi disponibile și dezbătute cele mai bune practici cu relevanță directă în aceste sectoare și cu aplicabilitate imediată. Experții participanți vor expune propria înțelegere și descifrare a situației economice curente, la nivel global, cu impact direct și relevanță pentru România, Europa de Est și Uniunea Europeană. Vorbitorii din cadrul congresului vor evalua, de asemenea, factorii critici de risc, atât interni, cât și externi care pot amenința expansiunea de piață a companiilor reprezentate de participanții la Congres.

Mai multe detalii despre Congres sunt disponibile aici: http://www.creditcongress.com/2016/english/index.html.

Reprezentanții companiilor mici, mijlocii, mari și ai corporațiilor multinaționale care doresc să participe la cea de-a cincea ediție a ‘World Credit Congress & Exhibition’, se pot înregistra aici: http://www.creditcongress.com/2016/english/booking.html.

Manager Express este unul dintre partenerii media ai evenimentului.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •