Antreprenoriatul feminim, un deceniu de provocări. Era 4.0

Antreprenoriatul feminim, un deceniu de provocari. Era 4.0

Peste 500.000 de femei sunt implicate în prezent în afaceri, în calitate de acționari în companii active pe piața din România, potrivit ultimului studiu KeysFin, „Antreprenoriatul feminin, un deceniu de provocări. Era 4.0“. Ca pondere, cifra reprezintă 37% din totalul acționarilor din România.

Mai mult, studiul KeysFin, prezentat în premieră ieri, în cadrul Galei Women in Economy,  eveniment de Premiere a Excelenței în Antreprenoriatul Feminin, organizat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), indică o creștere a numărului femeilor care intră în afaceri.

„Suntem mândri că am prezentat în premieră cel mai recent studiu al nostru, Antreprenoriatul feminin, un deceniu de provocări, în fața comunității antreprenoarelor locale și ne bucurăm că acesta a inclus atât de multe statistici pozitive.

Citește și: Trei din patru femei cred că șefii apreciază mai mult munca bărbaților

Femeile din România ocupă 31,2% dintre pozițiile de management locale, puțin sub media zonei euro, dar peste media globală, România clasându-se înaintea unor state mult mai avansate din punct de vedere economic, precum Germania, Cehia, Danemarca sau Olanda.

Totodată, deși mai sunt pași de făcut pentru ca majoritatea femeilor din România să aibă șanse egale, în ultimii 10 ani progresul în mediul de business a fost unul susținut, peste media UE și chiar a zonei euro.

Există toate premisele pentru ca următorii 10 ani să aducă noi progrese ale leadership-lui feminin pe plan local și, odată cu acestea, să existe și o creștere a cifrei de afaceri însumate a companiilor controlate de femei“, a declarat Roxana Popescu, Managing Director al KeysFin, unul din cei mai importanți furnizori de soluții de business information din România.

Potrivit analizei KeysFin, luând în considerare firmele cu o cifră de afaceri strict pozitivă, aproximativ 135.000 de companii locale (25% din total) sunt controlate majoritar de femei (peste 50% din capital). Cifra de afaceri a acestor companii a fost de 88 de miliarde de lei (19 miliarde de euro) în 2018 și constituie aproximativ 6% din total.

Citește și: Top 3 obstacole pe care femeile antreprenoare trebuie să le depășească

  •  
  •  
  •  
  •  
  •