Top 3 obstacole pe care femeile antreprenoare trebuie să le depășească

Top 3 obstacole pe care femeile antreprenoare trebuie sa le depaseasca

Există o mulțime de motive pentru a crede că 2020 va fi anul femeilor antreprenoare. Forța de muncă devine din ce în ce mai diversă, pe măsură ce mai multe femei, inclusiv femei de culoare, încearcă să-și transforme viziunea în realitate și să o valorifice. Un studiu comandat de American Express a raportat că, din ianuarie 2017, aproximativ 11,6 milioane de afaceri deținute de femei au generat mai mult de 1,7 trilioane de dolari în venit colectiv, scrie entrepreneur.com.

Cu toate acestea, merită remarcat faptul că, în timp ce viața de antreprenor nu este, în mod evident, niciodată ușoară, deoarece o întreprinzătoare de sex feminin întâmpină propriul set unic de provocări. Din fericire, suntem martorii unei schimbări, iar aceste obstacole ar trebui să fie în curând un lucru din trecut. Dar până atunci, iată trei obstacole care merită să fie remarcate și soluții pentru acestea.

Îngrijorări legate de incluziune

Discursul despre identitatea socială a luat cu asalt spațiul online. Nu este un secret faptul că femeile antreprenoare cad adesea victime ale discriminării de gen sau alt tip de discriminare. Indiferent dacă apare în timpul procesului de angajare sau când vine vorba de salarizare, egalitatea este adesea o luptă ascendentă. Femeile antreprenoare, în special cele începătoare, se confruntă cu presiuni suplimentare, precum faptul că sunt prea „autoritare” atunci când prezintă mai des caracteristici asociate cu bărbații antreprenori. Dacă la ei sunt apreciate aceste calități, femeile sunt discriminate tot pe baza lor.

Citeșteș și: Cum să recrutezi mai multe femei pentru compania ta

  •  
  •  
  •  
  •  
  •