Românii, lideri regionali în clasamentul utilizatorilor de smartphone-uri

smartphone

Românii sunt lideri regionali în ceea ce privește numărul de persoane care dețin mai mult de un smartphone și îl utilizează timp de minimum 4 ore pe zi, arată studiul Mastercard Impactul Inovației. Astfel, dintre cele 23 țări analizate în cadrul studiului, România, alături de Bulgaria, au arătat cel mai mare potențial de dezvoltare al segmentului de plăți mobile.

În prezent, doar un român din 25 a declarat că efectuează plăți de pe mobil, însă procentul celor care au afirmat că ar prefera să utilizeze smartphone-ul pentru plăți este semnificativ mai mare, respectiv de 69%.

Şi la nivelul întregii Europe Centrale și de Est smartphone-ul este dispozitivul cu cel mai mare potențial de a înlocui cardul ca metodă de plată preferată, 8 din 10 consumatori din regiune indicând acest dispozitiv ca fiind instrumentul lor preferat de plată, după card.

“Am afirmat adesea că potențialul pieței locale este unul deosebit, astfel că nu suntem surprinși să descoperim că România este lidera detașată a regiunii în materie de adopție a smartphone-urilor. Ne bucură să vedem tendința de diversificare a utilizării dispozitivelor mobile, inclusiv în zona de plăți. Pentru noi este esențial să le furnizăm consumatorilor de pretutindeni experiența de plată pe care și-o doresc și de aceea vom continua să contribuim la diversificarea orizontului metodelor de plată electronică la care au acces românii” a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager, România, Mastercard.

Studiul a identificat românii ca fiind cei mai optimiști dintre europeni cu privire la efectul pozitiv al inovației asupra societății – 82% dintre aceştia cred că inovația este benefică pentru societate, un procentaj mai ridicat decât în țări dezvoltate, precum Franța (64%), Germania (70%) sau Marea Britanie (74%). În mod surprinzător, studiul relevă faptul că românii cu vârsta între 40 și 50 ani sunt mai optimiști cu privire la impactul inovației asupra societății decât cei cu vârste între 20 și 29 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •