Ce putem învăța de la Einstein despre succes și soluționare în afaceri

Albert Einstein a fost autorul teoriei relativității și unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai omenirii. A revoluționat fizica, pentru care a primit și un premiu Nobel, în 1921, a publicat peste 300 de lucrări științifice, iar realizările sale au făcut ca personalitatea sa să fie asociată cu inteligența.

Nu numai oamenii de știință au de învățat din experiența și sfaturile lui Einstein. Oamenii de afaceri pot lua câteva dintre îndemnurile marelui fizician, pe care le pot folosi pentru a atinge succesul în carieră.

”Încearcă să fii un om de valoare şi nu neapărat un om de succes”

Cea mai cunoscută contribuție a lui Einstein în domeniul științei a fost teoria relativității, pe care a publicat-o în 1915. A câștigat și un premiu Nobel. Însă fizicianul nu s-a oprit aici. Einstein nu a considerat că această reușită este suficientă pentru omenire, astfel că a continuat să cerceteze aspecte din domeniu până aproape de finalul vieții, deși boala îl măcina, iar durerile erau tot mai crunte. Einstein credea că munca este singurul lucru care dă substanță vieții.

Altfel spus, indiferent de domeniul în care activați, încercați ca prin munca voastră să aduceți o contribuție comunității, recomandă Entrepreneur.com.

”Dacă aș avea la dispoziție o oră să salvez lumea, aș dedica 55 de minute definirii problemei și doar 5 minute găsirii soluției”

Toți oamenii de afaceri se confruntă, la un anumit moment, cu situații dificile. Important este, dacă luăm sfatul lui Einstein, să dedicăm mai mult timp clarificării problemei, înainte de a căuta rezolvarea. În acest mod, cunoașterea aprofundată a unei probleme generează soluția potrivită.

”Dacă cineva nu a greșit niciodată, înseamnă că nu a încercat să facă nimic nou”

Un proiect inedit poate fi sintetizat prin expresia ”o lamă cu două tăișuri”. Fie aduce succesul, fie este o greșeală costisitoare. Cu toate acestea, a greși e omenește, spune o vorbă din popor. A transforma greșelile în lecții valoroase este, însă, apanajul unui afacerist de succes.

(Foto: www.hdwallpapersimages.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •