Cum să înveți gratuit de acasă și să împărtășești impresii cu alți colegi de studiu

O treime dintre angajati prefera un program de munca flexibil decat o crestere a bugetului de vacanta

Platforma de cursuri online de specialitate openSAP, un proiect educațional dezvoltat de SAP SE pentru a răspunde transformărilor aduse de noua eră digitală, a ajuns la 1 milion de înscrieri în 180 de țări, după doar trei ani de la lansare, ocazie cu care introduce trei noi cursuri gratuite, dedicate utilizatorilor din întreaga lume.

Astăzi, oamenii nu mai au timp să meargă la cursuri tradiționale în sala de clasă. Ei își doresc să poată învăța confortabil, pe cont propriu și în ritmul lor, fără a renunța însă la împărtășirea impresiilor cu alți colegi de studiu. Platforma openSAP a fost concepută pentru a acoperi această nevoie, fiind un serviciu de învățare în cloud care găzduiește online cursuri gratuite dedicate unui număr nelimitat de persoane (MOOCs – Massive Open Online Courses).

Pentru a dezvolta acest proiect, SAP, furnizor de  soluţii software de business și tehnologie, colaborează cu Institutul Hasso Plattner (HPI), cu sediul în Postdam, Germania.

Volumul ridicat de înscrieri pe openSAP în mai puțin de trei ani de la lansarea platformei arată popularitatea în creștere a cursurilor disponibile, care au o rată de finalizare foarte mare (25-30%, comparativ cu proiecte similare, operate în mediile academice, a căror rată de finalizare nu trece de 4-7%).

Pentru a continua angajamentul de a susține transformarea forței de muncă digitale, SAP introduce trei noi cursuri pe openSAP:

Primul dintre acestea, Build Your Own SAP Fiori App in the Cloud – 2016 Edition, ajută participanții să își construiască propriile aplicații SAP Fiori, arătându-le cum le pot integra pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de business specifice.

Citește și: Blended Learning cum să mărești impactul programelor de învățare

Al doilea curs, Sustainability Through Digital Transformation, presupune o serie de podcast-uri lunare cu diverse teme legate de business și sustenabilitate. Printre subiectele tratate se numără Conferința Națiunilor Unite pe tema schimbărilor climatice din Paris și Forumul Economic Mondial de la Davos. Seria va fi finalizată în aprilie 2016 și va fi continuată cu un nou curs, care va aprofunda unele tematici prezentate în podcast-uri.

La al treilea curs, Implementation Made Simple for SAP SuccessFactors Solutions, participanții vor învăța cum să acceseze și să aplice cele mai bune soluții pentru resurse umane, salarizare, managementul talentelor.

Toate materialele de studiu disponibile pe platforma openSAP sunt accesibile de pe orice device.

Formatul include lecții săptămânale, forumuri de discuții și chiar examene finale.

Foto: stocksnap.io

  •  
  •  
  •  
  •  
  •