În interiorul SpaceX: Cum este să lucrezi pentru o companie într-o misiune spre Marte

In interiorul SpaceX: Cum este sa lucrezi pentru o companie intr-o misiune spre Marte

Când afli că misiunea SpaceX este ca oamenii să devină locuitori ai mai multor planete, ar putea să sune ca o nebunie. Dar, cândva, și lansarea unui vehicul pe orbită, de către o companie privată, părea o nebunie, subliniază Brian Bjelde, Vicepreședinte pe Resurse Umane la SpaceX.

„Astăzi, avem 19 vehicule de lansare pe care le-am adus înapoi din spațiu și trei care au zburat din nou”, spune Bjelde. „Începem să transformăm criticii în fani”.

Cei mai mari fani ai SpaceX-ului, totuși, ar putea fi chiar angajații săi. Pentru al doilea an consecutiv, SpaceX a fost onorat ca fiind cel mai bun loc de muncă în cadrul premiilor Cele Mai Bune Locuri de Muncă, organizate de Glassdoor. Acesta a înregistrat un rating de 4,3 din 5 și sute de comentarii elogioase.

„Lucrurile pe care le vezi aici sunt extraordinare. Oamenii de aici sunt prietenoși, foarte inteligenți și dedicați misiunii SpaceX de a permite explorarea spațiului și a vieții umane pe Marte”, spune un actual inginer software. „Mă trezesc în fiecare dimineață știind că voi fi mândru că am făcut parte dintr-un astfel de proiect”, adaugă el.

Deci, cum este cu adevărat în interiorul companiei care are ca misiune popularea planetei Marte, condusă de către Elon Musk? Emily Moore de la Glassdoor a avut o discuție cu Bjelde pentru a afla mai multe.

În ceea ce privește procesul de angajare, Brian Bjelde spune că reușitele excepționale sunt cele care îi recomandă pe candidați. Ei caută să vadă în viitorii angajați trei elemente esențiale: pasiune, avânt și talent. Compania le solicită managerilor de recrutare să angajaeze oameni care sunt mai buni decât ei. În plus, unul cei mai buni indicatori ai capacității unui candidat de a îndeplini sarcinile din fișa postului este să i se dea o examinare practică.

Citește și: Utilizați filozofia de comunicare a lui Elon Musk pentru a spori eficiența echipelor

Mai mult decât atât, Bjelde evidențiază faptul că CV-urile demonstrează doar abilitatea de a înșirui o serie de realizări, dar nu este neapărat și un indicativ al succesului. Recrutorii de la SpaceX încearcă să înțeleagă lucrurile care nu au fost puse în CV, lucruri despre care oamenii nu vor să se laude în cadrul unui interviu – de exemplu, eșecurile pe care le-au experimentat și modul în care le-au gestionat.

Din spusele lui Brian Bjelde, angajații de aici sunt extrem de pasionați de activitățile lor și sunt determinați să facă din misiunea companiei o realitate. Indiferent de rolul pe care îl are, fie că este inginerul șef sau barista care servește cafeaua colegilor, toată lumea este conectată și contribuie la misiunea pe termen lung. „Toți împreună o sărbătoresc. Fiecare angajat știe că, prin contribuția sa, de orice fel, a contribuit la realizarea succesului.”

Citește și: Elon Musk a găsit un mod creativ de a strânge fonduri pentru cea mai nouă companie a sa

Iar dacă SpaceX caută cei mai buni specialiști, beneficiile și avantajele unice sunt și ele pe măsură. În primul rând, Bjelde menționează sentimentul de mândrie și posibilitatea de a împărtăși experiența lansării unei rachete.

Un alt diferențiator este abilitatea de a lucra cu oameni cu adevărat excepționali. Ștacheta de angajare la SpaceX este foarte sus. „Este foarte motivant să poți spune că toți din jurul tău sunt jucători de Liga I, iar asta te stimulează să fii cea mai bună versiune a ta în fiecare zi.”

Foto: viktorleon960 / pixabay.com