Elon Musk a găsit un mod creativ de a strânge fonduri pentru cea mai nouă companie a sa

Elon Musk a gasit un mod creativ de a strange fonduri pentru cea mai noua companie a sa

Vrei să strângi 700.000 de dolari pentru afacerea ta? Urmăriți exemplul lui Elon Musk și vinde niște șepci.

La începutul acestui an, se pare că CEO-ul Tesla și SpaceX a fost foarte frustrat de traficul din Los Angeles și a scris că vrea să sape câteva tuneluri pentru a ameliora problema. Drept urmare, a apărut The Boring Company. Prin acest proiect, Musk își propune să sape un tunel de aproximativ 10 kilometri pentru a verifica practicitatea conceptului în Los Angeles, cu planuri de a extindere a tunelurilor prin oraș.

Ideea sună foarte bine, dar săparea tunelurilor necesită aprobare din partea oficialilor statului, ceea ce poate dura ceva timp.

Probabil există doar puțină îndoială că Musk este complet conștient de statutul său printre cei care admiră perspicacitatea lui în afaceri și potențialul lui de a salva lumea. Poate că acesta este motivul pentru care o persoană care poate genera pre-comenzi cu un tweet a lansat acest proiect în luna martie.

Deși The Boring Company a avut un început lent în misiunea sa principală de săpare a tunelurilor, cu siguranță a văzut succesul ca o companie de mărfuri. Musk este conștient de asta și este pus pe glume.

El a mers chiar mai departe și a stimulat mai multă cerere pentru pălăria Boring (n.r. plictisitoare), limitând cantitatea disponibilă.

Acum, el a început să se laude cu vânzările de șepcii de 20$, raportând ultima cifră, la 12 decembrie, de 35.000$. Asta înseamnă vânzări de 700.000 de dolari, presupunând că își păstrează profiturile după costul de producție și de transport al șepcilor. Este o idee inteligentă și cu buget redus pentru orice pre-lansare a unei companiei care să creeze intrigă, entuziasm și adepți timpurii .

Banii reprezintă un început foarte bun pentru Boring Company, dar o picătură în ocean pentru Musk. La urma urmei, Tesla, potrivit datelor de la Bloomberg, arde peste 480.000 de dolari pe oră, sau aproximativ 8.000 de dolari pe minut.

Mai jos puteți urmări un interviu cu Elon Musk, în care vorbește despre companiile sale și planurile de viitor.

(Captură foto: TED)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •