Secretul companiilor de succes: instruirea continuă a angajaţilor

Secretul companiilor de succes: instruirea continuă a angajaţilor

Companiile formate din echipe de oameni profesionişti, inovativi și vizionari reprezintă locomotivele economiei globale. Dar oare cum putem construi o astfel de echipă?

Răspunsul este unul aparent simplu: o echipă valoroasă se obține și se păstrează doar prin instruirea continuă a angajaților. Tocmai de aceea, managerii și directorii HR din companiile de succes sunt tot mai preocupați de pregătirea angajaților, prin utilizarea unor strategii de tip blended learning. Acestea îmbină instruirea tradițională cu cea oferită de platforme educaționale de tip eLearning.

„În cadrul învățării de tip blended learning, angajații pot parcurge în cadrul sistemului o serie de cursuri, urmând apoi să își definitiveze cunoștințele prin sesiuni de instruire tradițională, workshop-uri aplicate sau testare practică”, spune Viorel Jigman, manager departament AeL în cadrul Siveco România.

Folosind platforma de tip eLearning, fiecare angajat își poate planifica instruirea în funcţie de prioritățile sale, alocându-și timp zilnic pentru studiu. Utilizatorii AeL au confirmat că timpul petrecut în procesul de instruire se poate reduce cu până la 40%, deoarece nu sunt scoși din producție și nu mai este necesar să se deplaseze către sălile de curs.

Citește și: Cum integrează Facebook în strategia sa conceptul de „deep learning”

Un alt avantaj cert al unei platforme eLearning este că permite învățarea individuală, fiecare angajat putând parcurge cursul în ritmul său propriu, dedicând cât timp are nevoie pentru a deprinde anumite abilități. Angajații pot comunica cu instructorul și cu colegii pe forumul dedicat cursului respectiv și pot pune întrebări sau învăța din răspunsurile postate pe forum.

În plus, platforma de eLearning poate include și un editor de cursuri, un editor de teste și unul pentru crearea sondajelor, ce permit crearea de cursuri specifice fiecărei companii. Astfel, pot fi create cursuri nelimitate, fără nici un cost suplimentar, plecând de la procedurile și procesele organizației. Cursurile realizate pot rula pe orice tip de dispozitiv, indiferent de sistemul de operare: laptop, tabletă sau smartphone.

Foto: stocksnap.io