Oamenii de afaceri estimează că vor atinge cifra de afaceri din 2019 abia în 2022

Oamenii de afaceri estimeaza ca vor atinge cifra de afaceri din 2019 abia in 2022

Revenirea economică în România, după pandemie, va fi una asimetrică, cu sectoare care vor înregistra o creştere susţinută şi altele care vor continua să se confrunte cu dificultăţi semnificative, iar peste 60% dintre companiile chestionate în cadrul Barometrului Moneycorp 2020 estimează că vor atinge cifra de afaceri din 2019 abia în 2022. Întrebate despre previzune cursului valutar la sfârşitul anului 2021, 67% dintre companii se aşteaptă la un curs euro/leu de 4,95-5 lei, 16% văd euro peste nivelul de 5 lei şi numai 17% sub nivelul de 4,95 lei.

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

”Revenirea economică în România, după pandemia COVID, va fi una asimetrică, cu sectoare care vor înregistra o creştere susţinută şi altele care vor continua să se confrunte cu dificultăţi semnificative. Peste 60% dintre companiile chestionate în cadrul Barometrului Moneycorp 2020 estimează că vor atinge cifra de afaceri din 2019 abia în 2022. Odată cu apariţia vaccinurilor anti COVID, economia mondială şi implicit cea românească vor depăşi, treptat, criza economică fără precedent declanşată de pandemie. Capacitatea ţărilor de a depăşi criza în 2021 va fi determinată de eficienţa programelor de susţinere a economiilor, în care autorităţile vor juca un rol important”, arată analiza.

Potrivit experţilor de la Moneycorp, pentru România perspectivele sunt în general pozitive, mai ales în contextul în care ţara noastră urmează să beneficieze de un pachet fără precedent de finanţare, din partea UE, de peste 80 de miliarde de euro.

Potrivit celei de-a doua ediţii a Barometrului Moneycorp privind starea economiei, realizat în perioada 1-8 decembrie, 63% dintre cele peste 1.000 de companii chestionate se aşteaptă ca revenirea economică să urmeze tiparul literei ”K”, 15% estimează o evoluţie sub forma ”U” sau ”W” şi numai 7% mizează pe o ascensiune rapidă, sub forma literei ”V”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •