Peste un milion de angajați din economia autohtonă riscă să intre în șomaj

Peste un milion de angajati din economia autohtona risca sa intre in somaj

În aceste momente de perturbare majoră a echilibrului sanitar, economic și financiar, think tank-ul INACO Inițiativa pentru Competitivitate lansează prima ediție a Ghidului locurilor de muncă disponibile în criza COVID-19.

Citește și: Efectele coronavirusului. Peste 70% dintre companii nu au o strategie pentru astfel de situații

„În momentele de cumpănă pe care le trăim este nevoie ca noi toți să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a ne aduce contribuția la binele celorlalți. Noi, echipa de voluntari ai INACO, punem la dispoziția celor care caută un loc de muncă acest Ghid, cu informații clare, actualizate, eficient structurate și ușor de urmărit, culese de la instituțiile care au nevoie de forță de muncă.

Ne gândim și la cei care se întorc definitiv în țară, la cei care își pierd azi slujba, intră în șomaj tehnic sau parțial, la toți cei care caută un loc de muncă, la cei care nu știu unde și cum să le găsească”, a declarat Andreea Paul, președintele INACO, conf. univ. dr. la Facultatea de Relații Economice Internaționale – ASE și coordonatoarea acestui proiect.

Citește și: Sfaturi și măsuri de prevenție pentru antreprenori în situații de criză

Posturile vacante din ghid sunt în sectorul bugetar – în cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Direcția Medicală – la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. Medici, asistenți medicali, personal administrativ în domeniul medical, consilieri juridici, inspectori de trafic rutier sunt câteva dintre cele mai cerute job-uri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •