8 din 10 firme mici și mijlocii vor să facă trecerea la procese fără hârtie, anul acesta

Cum să faci angajări pentru departamentul de suport clienți?

Conform unui studiu Xerox, peste 80% din firmele mici și mijlocii (IMM-uri) vor să elimine hârtia din procese precum facturarea, rapoartele financiare, formularele de resurse umane și juridice, totul pentru a se ocupa de alte procese de business.

Studiul a inclus peste 1.000 de companii din Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Franța și Germania și arată că respondenții se așteaptă să facă această schimbare în următoarele 12 luni.

Aproape jumătate (46%) dintre respondenți au confirmat că procesele bazate pe hârtie consumă foarte mult timp, iar șase din zece consideră că acest lucru are un impact considerabil asupra profiturilor. Țările în care IMM-urile irosesc cel mai mult timp cu astfel de procese sunt Germania (51%) și Statele Unite ale Americii (50%), urmate de către Regatul Unit (43%) și Franța (37%).

Pe măsură ce IMM-urile se pregătesc să își digitalizeze procesele bazate pe hârtie, majoritatea vor avea nevoie de ajutorul experților, deoarece doar unul din cinci respondenți sunt la curent cu soluțiile digitale existente pe piață. Studiul a mai arătat că 47% dintre companii vor apela la un furnizor de echipamente de birou, unul din patru – la furnizorul de servicii IT, iar 37% vor apela la producător.

“Schimbarea poate fi copleșitoare pentru firmele mici și mijlocii, dar există multe moduri prin care se poate asigura evoluția în direcția corectă”, spune John Corley, președinte Channel Partner Operations, Xerox. “Pe măsură ce IMM-urile fac trecerea la digital, este important să înțeleagă modul în care tehnologia – cum ar fi aplicațiile pentru imprimante și serviciile de management al documentelor – poate veni în sprijinul viziunii și strategiei lor, pentru a se asigura că transformarea digitală va fi un real succes.”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •