Americanii, în topul celor care își urăsc locurile de muncă

Americanii, în topul celor care își urăsc locurile de muncă

Americanii își urăsc cel mai mult jobul. Este rezultatul unui studiu realizat de Monster.com împreună cu GfK (companie specializată în studii de marketing), citati de fastcoexist.com.

inline-ranksmonster

Studiul a fost efectuat în rândul a 8000 de angajați din Statele Unite ale Americii, Canada, India și Europa.

Potrivit studiului, 53% dintre americani își iubesc job-ul, în timp ce 15% îl detestă. Canadienii sunt cei mai fericiți de locul de muncă pe care îl au (64%) și doar 7% sunt nemulțumiți de el.

„Au fost realizare mai multe studii care arată că europenii au mai multe zile de vacanță sau reușesc să păstreze un echilibru între muncă și viața personală. Americanii, însă, au un program de lucru mai mai mare, iar multe companii încearcă să își facă treaba cu un număr mai mic de oameni”, a explicat Joanie Ruge, vicepreședinte al Monster WorldWide (site dedicate căutării de job-uri).

Într-adevăr, cercetările realizate în domeniu atestă faptul că americanii muncesc foarte mult. Persoanele cu venituri mari, de exemplu, ajung să lucreze și 60 sau 80 de ore pe săptămână.

Specialiștii spun, însă, că un număr prelungit de ore petrecute la muncă nu înseamnă automat o creștere a productivității. Germania are o medie de doar 35 de ore de muncă pe săptămână și se află pe locul patru în topul celor mai mari economii din lume.

Cum se explică procentul ridicat în cazul Canadei? Potrivit studiului, managerii din Canada se concetrează foarte mult pe a-și face angajații fericiți la muncă.

New Economics Foundation sugerează trecerea la un program de muncă de 30 de ore pe săptămână pentru a asigura un mai mare echilibru între profesie și familie, ceea ce poate asigura și un grand mai mare de fericire al angajaților.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •