Pentru o cultura a sanatatii si securitatii in munca

Pentru o cultura a sanatatii si securitatii in munca

Cultura sanatatii si securitatii in muncaStatisticile arata ca 80-90% din accidentele de munca sunt atribuite factorului uman. In 2011, in Romania, s-a raportat un numar de 3.681 de persoane care au suferit accidente de munca superficiale, grave sau mortale. Iata motivul pentru care HART Consulting a organizat conferinta

„Cultura organizationala: sanatate si securitate in munca”. Pe agenda discutiilor au fost subiecte precum: selectia si formarea oamenilor astfel incat sa se asigure o cultura de siguranta si sanatate la locul de munca; impactul acestei culturi asupra reputatiei si asupra rezultatelor financiare; diagnoza personalitatii si a abilitatilor angajatilor, ca predictor pentru rata de incidente / accidente la locul de munca.

Cercetarile realizate de Hogan au identificat trei componente de siguranta la locul de munca ce sunt cruciale pentru imbunatatirea performantei angajatilor: o cultura a responsabilitatii; personalitatea angajatilor si leadership-ul la nivel organizational.

„Sunt multe cercetari care dovedesc ca anumiti factori de personalitate determina anumite comportamente care predispun catre riscuri si accidente la locul de munca. Stiind ca exista instrumente moderne, cu un grad inalt de acuratete, de predictie in ceea ce priveste predispozitia angajatilor pentru a provoca accidente, pentru asumarea de riscuri si nerespectarea de norme si reguli, o companie poate reduce semnificativ numarul de accidente si incidente de munca, utilizand in selectie aceste evaluari psihologice”, a declarat Madalina Balan, Managing Partner HART Consulting.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •