Personalitatea angajatului, mai importantă decât aptitudinile lui – studiu

A fi un om flexibil, agreabil contează mult mai mult decât, de exemplu, ce aptitudini tehnice ai. Este rezultatul unui studiu realizat de Hyper Island în rândul a peste 500 de leaderi din domeniul comunicării și tehnologiei.

hyperisland

Din acest punct de vedere, companiile tind să greșească atunci când aleg angajații strict în funcție de ce aptitudini și experiențe au, în loc să ia în considerare și calitățile personale cum ar fi creativitatea, motivația sau deschiderea către lucruri noi.

Studiul intitulat „Tomorrow’s Most Wanted” a fost realizat în 2013, de-a lungul a trei luni pentru a determina care sunt acele criterii după care se ghidează în prezent companiile atunci când caută noi angajați.

78% dintre ei consideră că personalitatea este cel mai important aspect, urmat de măsura în care un angajat reușește să se adapteze la cultura organizațională și abia apoi de ce aptitudini are persoana respectivă.

Studiul a identificat și cea mai mare provocare cu care se confruntă companiile din zilele noastre și anume dezvoltarea și păstrarea talentelor.

„În domeniul tehnologiei, de exemplu, lucrurile evoluează atât de repede că aptitudinile deja nu mai sunt așa importante. Acum modul în care lucrezi, capacitatea de a-ți asuma rolul de leader și de a fi un bun membru de echipă te vor face un angajat pe termen lung. Curiozitatea este cea care ne permite să ne adaptăm în funcție de mediu”, spune Johanna Frelin, CEO al Hyper Island.

Studiul, spune Frelin, este important pentru că atestă că ceea ce contează în cazul unei companii este să aibă oameni cu personalitatea potrivită și care pot fi oameni de echipă loiali.

Sursă: fastcocreate.com

Citește și Lecţie de leadership: Vreți să vă schimbați compania?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •